Hurja trendi teki paluun – kokeilisitko?

1990-luvun villitykset ovat tehneet paluuta, ja nyt vuorossa ovat nenälävistykset. Rohkeat ja rokkaavat fashionistat koristavat nyt kasvonsa septum-lävistyksillä ja nenärenkailla.

Mitä Rihanna edellä, sitä muotimaailma perässä. Septum-nenäkorussa usein kuvattu tähti on saanut seuraajia nuorista Hollywood-staroista ja muotibloggaajista. Lävistykset eivät olekaan enää vain alakulttuurien juttu, vaan niitä on nähty jopa Voguen kaltaisten muotijulkaisujen sivuilla.

Viimeksi nenäkorut olivat yhtä cooleja 1990-luvulla, jolloin nuorilla naisilla näkyi erityisesti pieniä, nenänpielessä kimaltavia timantteja. Samaan kastiin kuului ohimenevä bindi-villitys, jolloin intialaishenkisiä otsakoruja näkyi niin bileissä kuin musiikkivideoillakin.

Vuosituhannen alussa lantiofarkkujen kultakaudella suosittiin napakoruja, ja muotitietoiset myös hankkivat korvanlehteensä monta pientä korvakorua. Muoti kuitenkin muuttuu: trendifarkkujen vyötäröt nousivat, navat jäivät piiloon ja lävistykset alkoivat näyttää vanhanaikaisilta. Lävistyskoruista tuli pienen piirin juttu.

Hetken hiljaiselon jälkeen lävistyksiä on alkanut taas näkyä. Se alkoi korvakorujen rykelmistä: viime vuosina ei ole tyydytty koristelemaan vain korvanlehtiä, vaan ear cuff -korut ovat kivunneet korkealle rustoalueelle. Samoin sormuksillekin on löydetty uusia paikkoja nivelten alueelta. Lieneekin vain loogista, että nyt koristeita halutaan nenänpieliinkin.

Erityisesti etniset, aasialaistyyliset nenärenkaat ovat tulleet suosituiksi. Instagramissa on alkanut vilahdella myös henna-tatuointeja ja huulilävistyksiä.

Parasta kuitenkin on, ettei trendiä kokeillakseen ole pakko sitoutua lävistykseen. Septum-koruja saa myös klipsikiinnityksellä, jolloin parantumisaikaa ei tarvita eikä tulehdusvaaraa ole. Saattaa olla, että Rihannankin septum-rengas on oikeastaan feikki.

Mitä mieltä olet trendistä? Kaunista vai kauheaa?

Lue myös:

    Uusimmat