Hurja takaa-ajo Helsingin läpi tallentui videolle – kaksi poliisiautoa romuksi ajokelvottomaan kuntoon

3:16
Katso videolta hurja takaa-ajo läpi Helsingin.

Hurja Helsingin Hakaniemestä alkanut takaa-ajo tallentui useiden poliisiautojen videolle helmikuussa 2018. Hovioikeus langetti siitä nyt talvella yhden vuoden ja seitsemän kuukauden vankeustuomion 39-vuotiaalle kuljettajalle.

Katso kooste takaa-ajosta Rikospaikan videolta. 

Noin kaksikymmentä minuuttia kestänyt takaa-ajo alkoi Hakaniemestä. 39-vuotias kuljettaja oli liikkeellä autolla, jota poliisi epäili anastetuksi. Maasturimallinen Mercedes kiihdytti karkuun Sörnäisten rantatietä vastakarvaan.

Auton kyydissä oli naisystävä ja myöhemmin sieltä löytyi pari grammaa amfetamiinia. Miehellä ei ollut ajolupaa ja hän oli huumeiden vaikutuksen alainen. Kuljettaja on tuomittu viime vuosikymmenellä useita kertoja liikenne- ja huumerikoksista.

Auto yritettiin pysäyttää monta kertaa, mutta pako jatkui Kurvista Sörnäisiin ja edelleen Lahdenväylälle.

Koskelantiellä usea poliisiauto onnistui törmäämään Mercedekseen, mutta auto jatkoi matkaa.

Ajo päättyi lopulta Vuosaareen Vuotielle, jossa poliisi onnistui saartamaan pakoauton poliisiautoilla.

Tuomioistuin piti tekoa törkeänä, koska kuljettaja suhtautui koko ajon ajan piittaamattomasti lukuisten sivullisten tienkäyttäjien henkeen ja terveyteen.

Hovioikeus langetti miehelle muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta vuoden ja seitsemän kuukautta ehdotonta vankeutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja