Hurja luku! Näin suuren osan elämästään aikuinen keskimäärin viettää krapulassa

Alkoholikäyttäytymistä selvittäneessä tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että ihmiset eivät koskaan opi. 

Kuinka monta kertaa elämässäsi olet päättänyt, että et juo enää ikinä? Ja kuinka monta kertaa olet luopunut tästä päätöksestä ja löytänyt itsesi jälleen kiskomasta tequila-shotteja toisensa perään? Aivan.

Vitamiinimerkki Healthspanin teettämä tutkimus on vihdoin vastannut lukuisia ihmisiä askarruttaneeseen kysymykseen. Tutkimuksessa nimittäin selvitettiin, kuinka suuren osan elämästään aikuiset ihmiset viettävät krapulassa. Luku voi hätkähdyttää. 

Mitä tunteita luku sinussa herättää? 

Tutkimuksessa haastateltiin kahtatuhatta yli 18-vuotiasta aikuista heidän juomistottumuksistaan. Kyselyssä saatiin selville, että aikuinen herää alkoholin aiheuttamaan huonoon oloon keskimäärin kerran kuussa.

Jos juomistottumukset pysyvät pääasiassa samoina lähes koko eliniän, 78 ikävuoteen saakka, se tekee koko elämän aikana noin 725 krapulapäivää. Toisin sanottuna se tekee kaksi kokonaista vuotta elämästäsi hikoilun, huonon olon ja itsesyytösten vallassa.

Saatat nyt ajatella, että tulos ei voi pitää paikkansa, sillä eläkeikäisenä tuskin juhlit yhtä usein kuin nuorena. Kannattaa kuitenkin muistaa, että olet saattanut herätä opiskeluaikoinasi tärisevään oloon lähes joka viikko. 

Kirjankin aiheesta kirjoittanut Kalle Lähde puhuu alkoholismistaan. 

12:07

Lähde: Metro 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja