Hurja hyökkäys kesken Helmin kalareissun – hanhi oli aivan väärässä paikassa

Laulujoutsenet puolustivat ärhäkkäästi omaa reviiriään 1:32
Hurjalla videolla näkyy miten kaksi laulujoutsenta hyökkää kahden kanadanhanhen kimppuun.

Laulujoutsen puolustaa omaa reviiriään varsin aggressiivisesti.

Laiturilla serkkunsa kanssa kalastamassa ollut Helmi Koskinen onnistui taltioimaan videolle, kun laulujoutsenet puolustivat ärhäkkäästi omaa reviiriään Vaskivedellä eilen tiistaina.

Jutun alussa olevalla hurjalla videolla näkyy miten kaksi laulujoutsenta hyökkää kahden kanadanhanhen kimppuun ja yrittää ajaa näitä kauemmaksi.

– Siinä uiskenteli kaksi aikuista ja kolme pientä poikasta, ja näimme kun joutsen lähti hyökkäämään ja kävi toisen päälle, Koskinen sanoo MTV Uutisille.

Koskinen kertoo tilanteen rauhoittuneen hetkeksi, kunnes paikalle ilmaantui toinen joutsen, joka hyökkäsi poikastensa kanssa olleen toisen hanhen kimppuun.

– Poikaset jäivät sitten siihen rannalle meidän laiturin viereen.

Hanhi ei uhkaa joutsenta

Laulujoutsen puolustaa omaa reviiriään varsin aggressiivisesti ja varsinkin tähän vuodenaikaan, kun useimmilla on jo poikaset, Birdlife Suomen tiedottaja Jan Södersved sanoo.

– Se ajaa esimerkiksi kyhmyjoutsenenkin pois reviiriltään, vaikka se on isompi, ja kanadanhanhikin voi saada kyytiä, jos se eksyy liian lähelle laulujoutsenen pesää tai poikuetta, Södersved sanoo.

Hanhesta ei ole Södersvedin mukaan uhkaa joutsenelle. Ihmisen nähdessään laulujoutsen useimmiten lähtee hiljalleen poispäin.

– Jos näin ei tapahdu, niin ilman muuta on syytä siirtyä itse syrjään, sanoo Södersved.

Koskisen mukaan uusia yhteenottoja ei myöhemmin tiistaina enää ollut.

– Muutama ajotilanne ollaan nähty tuossa järven yläpuolella, mutta eivät ole enää tulleet tuohon laiturin lähelle.

Näitkö tai kuvasitko jotain kiinnostavaa? Lähetä se meille WhatsAppilla: 040 5785504 tai osoitteeseen mtvuutiset.fi/lukijankuvat.

Lue myös:

    Uusimmat