Toto Wolff ei aio katsoa loputtomiin Lewis Hamiltonin suuntaan – Mercedeksen toinen kuski yhä varmistumatta

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei aio loputtomiin odotella Lewis Hamiltonin päätöstä F1-jatkostaan. Seitsemättä maailmanmestaruuttaan kohti ajavan brittikuskin nykyinen Mercedes-sopimus umpeutuu tähän vuoteen.

Mercedes on jo sorvannut Valtteri Bottaksen kanssa ensi kauden kattavan jatkosopimuksen. Hamiltonin kohdalla tilanne on kuitenkin yhä auki, vaikka hänen odotetaankin Mercedeksen leivissä jatkavan. Wolff penää Hamiltonilta päätöstä tämän kauden aikana.

– Sen täytyy tapahtua tällä kaudella. Ei voida aloittaa uutta kautta tietämättä, keitä kuljettajia on riveissä, Wolff linjasi Channel 4:lle GPblogin mukaan.

F1-kauden aloitus venyi koronaviruspandemian myötä kesään, ja sesonki viedään aiempaa tiuhempaan tahtiin läpi. Tällä on ollut Wolffin mukaan vaikutusta myös Hamiltonin sopimusneuvotteluihin.

– Meillä ei ole ollut kauden intensiivisyyden takia paljoa aikaa yhdessä vietettäväksi, koska kisojen välisinä päivinä täytyy toipua hyvin.

– Yhdessä vaiheessa sanoimme jo, että otamme vanhan sopimuksen, jota emme ole katsoneet kolmeen vuoteen, ja sanomme: okei, mitä tulemme muuttamaan?

Wolffin mukaan kupletin juoni on se, että Mercedeksen osuutena on tarjota Hamiltonille paras, voittava auto, ja Hamiltonin osuutena on olla paras kuljettaja. Itävaltalainen katsoo, että tähän asti kuvio on toiminut.

Hamilton on voittanut kuudesta maailmanmestaruudestaan viisi Mercedeksellä. Tältä sesongilta hän on ottamassa yhden lisää.

Lue myös:

    Uusimmat