Hups! Näin hullusti suomalaiset selittelevät liikennetörttöilyjään vakuutusyhtiölle

Liikenteessä sattuu ja tapahtuu. Vakuutusyhtiöt saavatkin kuulla mitä kiintoisimpia selvityksiä kömmähdyksistä. Putoilevia oravia, temppuilevia autoja ja törmäileviä puita: tällaisia kohelluksia ja kommelluksia suomalaisautoilijoille on sattunut!

– Olin lähtenyt liikkeelle ja yhtäkkiä kesken ajon huomasin kanttarelleja tien vieressä. Pysäytin auton ja lähdin peruuttamaan. En huomannut takaa tulevaa autoa.

– Ajoin tien oikeaan reunaan sillanpieleen, kun katsoin maisemia.

– Nuori poikani oli lähdössä autolla, kun auto sammui ja hän vähän suutuspäissään löi nyrkillä auton rattiin, jolloin auton airbag laukesi.

– Ajamani auto karkasi käsistäni tuhoten valaisintolpan, kolme istutettua puuta ja mainoskyltin (ei sähköjä). Itse tuhouduin otsaan.

– Peruutus koivuun. Katselin autoja, etten törmää niihin, enkä enää muistanut pihakoivuja. Reikä takapuskuriin. Lista myös repsottaa.

– Äkkiä mutkan takaa. Yhteenajo. (Kuljettaja oli 82-vuotias, kirjoittaminen ei onnistu, mutta ajaminen kyllä!)

– Kaksikaistainen tie, jonka molemmilla kaistoilla autot. Jostain syystä ajoin niiden väliin. Toiseen ei vaurioita, mutta toisessa, paloautossa, astinlaudassa naarmuja. Oman auton toinen kylki ja toisen puolen peili irtosi ja tuulilasi hajosi. Poliisi kävi paikalla.

– Olin metsällä lähdössä passiin, otin aseen autosta ja laitoin ovet lukkoon. Latasin aseen auton luona. Laitoin haulikkoon panokset ja pistin piipun kiinni. Kun sen tein, ase laukesi välittömästi. Ilmeisesti aseeseen tuli jokin vika, koska muutoin se ei ole mahdollista. Haulisuihku sattui auton takaosaan, muovipuskuriin, johon tuli muutama reikä, sekä takalokasuojan alaosaan jättäen jäljet.

– Väsyneenä ajoin suoraan keskiympyrään. Siitä varsinaisen tien yli pois tieltä auton mitan. Auto vietti loppu yön tien varressa ja minä terveyskeskuksessa täysin terveenä. (Partion tiedustellessa asiakkaalta syytä ulosajoon, hän kertoi olevansa väsynyt, koska oli luullut lähtevänsä ajamaan serkkunsa luokse Sulkavalle aamulla ja matkalla oli huomannut aamun sijasta olevan ilta.)

– Ajoin auton penkkaan. En vielä tiedä, onko vaurioitunut.

– Lähdin ajamaan lautalta edelläni Opel, joka ajoi hitaasti ja arvelin, että edessä ajava on jokin turisti. Ajoimme peräkkäin hitaalla nopeudella, kunnes edellä ajava pysähtyi ja kytki päälle peruutusvaihteen. Olin takana n. 2–2,5m päässä, enkä ehtinyt tehdä mitään törmäyksen estämiseksi. Opelin kuljettaja kertoi, että hän ei ollut huomannut minua, vaikka olin seurannut perässä 2–2,5km.

Asuntovaunun palovahinko: Asiakas paistoi köyhiä ritareita ja poistui hetkeksi vaunusta, palo ilmeisesti alkanut pannusta/liedestä.

Autovarkaus, muistiossa: "Auto löytynyt 15.9.04, auton katolla kännykkä, joka kuuluu luultavasti tekijälle. Epäiltynä…"

Vaimo ratissa

– Vaimo törmäsi seinään, ja heti sen jälkeen oikea peili särkyi.

– Vaimo oli lähdössä autolla ja laittoi peruutusvaihteen päälle. Auto ei liikkunut. Vaimo meni taakse katsomaan, onko siellä jokin edessä. Koska peruutusvaihde jäi päälle, auto lähti liikkeelle törmäten mökin seinään takapuskuri edellä, josta jatkaen matkaa muovituolien ja pöydän yli, pieni pihagrillikin hajosi. Pysähtyi muurattuun korkeaan grilliin.

– Vaimo jäi matkan varrelle, kun autostamme hajosi käynnistyksen esto. Auto on automaatti.

– Vaimo ajoi ostoskeskuksen parkkihallissa betonipylvääseen. Vaimo oli säikähtänyt parkkihallissa lentäviä puluja, huomio kiinnittyi lintuihin ja vahinko sattui.

Vaara vaanii parkkipaikalla

– Keskustorin paikoitusalueella ruudusta peruuttaessani autorivien välistä lähestyi auto sekä ylhäältä että alhaalta. Vaikka peruutin hyvin hitaasti, paikalle tullut mainosten jakaja häiritsi ajoani niin, että en huomannut heti ns. kuolleeseen kulmaan odottamaan jäänyttä pientä henkilöautoa.

– Autoa pysäköidessä eturenkaat jäivät epähuomiossa vinoon. Seuraavana päivänä liikkeelle lähtiessä auto kääntyi voimakkaasti vasemmalle. Tästä yllättyneenä kuljettaja ei ehtinyt oikaista pyöriä eikä jarruttaa, vaan auton kylki osui viereiseen puuhun.

– Auto oli parkissa. Vastapuolen auto, ilmeisesti sairauskohtauksen vuoksi, oli lentänyt autoni päälle.

– Leipomon parkkipaikka, peruutin, oli jäätä, jää loppui ja muuttui asfaltiksi, ja auto hyppäsi leipomon ikkunaan. Autoon ei juuri vaurioita, leipomon ikkuna meni rikki.

– Olin lähdössä kyseiseltä parkkipaikalta ja tarkoitus oli peruuttaa, kun jalkani lipesi polkimilta ja auto lähti menemään eteenpäin kohti edessä olevaa ruusunmarjapuskaa päin. Auto jäi puskaan joka vietti alaspäin, joten se piti hinata pois siitä, ei olisi voinut ajaa.

Selittelyn makua

– Peruuttaessa auton vasemmalle puolelle osui puu.

– Lähdin pakittamaan, auto oli huurussa, peruutusvalot ei kunnolla näytä. Vieras auto oli autoni kuolleessa kulmassa, ei näkynyt sivupeileistä. Olin navetassa lomittamassa.

– Jäätyneen rampin päälle satanut lumi irrotti ohjauksen hallinnan (= ulosajo).

– Allekirjoittanut ajoi kolmion takaa lievästi kylkeen. Näkemisvirhe.

– Autoni lähti aivan tuntemattomasta syystä kaidetta kohti, enkä tiedä syytä.

– Käännyin omasta pihasta kadulle, ja aurinko häikäisi niin pahasti, että säikähdin sitä, niin että huomasin olevani ojassa.

– Juuri ulkona kastunut liukas kengänpohja lipesi jarrulta kaasulle aiheuttaen sopimattoman syöksyn liikennekolmion kohdalta päin ohi ajavaa traktoria.

– Käännyin, jalat sotkeentuivat. Mopo säntäsi lämmityspaaluun, ja hätäännyin, jolloin peruutin ja törmäsin takaperin valopylvääseen.

– Auto meni liian lähelle lumihankea, lumihanki imaisi auton lumeen oikea kylki edellä.

– Odotin risteyksessä etuajo-oikeutettuja autoja, valkoinen auto meni ohi, ja Turusta päin ei tullut mitään. Lähdin liikkeelle, ja samalla kolahti etupäässä. Risteyksessä on huono näkyvyys ajokaiteiden takia, sekä aurinko paistoi kirkkaana ja oli kova helle, 32 astetta.

– Oltiin molemmat kääntymässä oikealle risteyksestä, ja katsoin vasemmalta tulevia autoja ja mielestäni roska-auto oli jo lähtenyt liikkeelle ja katsoin, ettei vasemmalta tullut autoja ja lähdin liikkeelle. Huonoksi onneksi roska-auto seisoikin vielä edessäni, ja ajoin sitä päin.

Vahinkotapahtuman kuvaus: Aurinko häikäisi, ja ajoneuvoni oli melkein pysähtymässä. Autolleni ei tullut vauriota, kun ajoneuvot vain kevyesti koskettivat etupuskurista toisiaan. Vai oliko kosketus xxx-000 takapuskuriin? On kaikki bonukset, toivottavasti ei vähennetä.

Kuka mielestänne on syyllinen vahinkoon: – Ei kumpikaan, se oli vain vahinko.

Luontokappaleet liikenteessä

– Muurahainen lensi silmään, ja kun aloin kaivamaan sitä pois, ajoin vastapuolen auton perään.

– Oman asunnon parkkipaikalla orava tippui puusta suoraan konepellin päälle, siitä syntyi naarmuja. Korvaus haetaan omasta vakuutusyhtiöstä.

– Yhtymä Jokelan lehmälauma karkasi metsään, ja olimme hakemassa lehmiä. Yksi lehmä raivostui ja tuli auton molempiin kylkiin. Molemmat kyljet sisälle.

– Peura tullut tielle, seissyt keskellä tietä, ja mieheni ajoi sen yli.

– Peurakolari. Peurat tulivat vasemmalta puolelta. Autosta vaurioitui kuljettajan puoleinen peili. Vasen etuovi ja sen ympäristö naarmuilla. Peurat poistuivat paikalta, poliisi kävi paikalla. Eläimiä ei tavoitettu.

– Hirvet juoksivat täydellä vauhdilla tielle, ja osuin molempiin hirviin.

– Rusakko, joka nyt ei ole "hirvieläin", loikkasi pellolta eteemme ja meni auton puskurista (ilmaohjainritilästä) läpi. Pyörähti sitten takapyörän kautta pihalle.

Asiakas törmännyt jättirusakkoon, auton keula kuljettajan puolelta rikkoutunut.

Lapset asialla

– Perheen 4- ja 5-vuotiaat lapset pesivät autoa soralla. Vaurioita konepellissä, takaluukussa rekisterikilven lähellä, oikeassa ovessa, takalokasuojissa molemmin puolin.

– Lapsi veti auton toiset avaimet wc-pöntöstä alas, ja sen jälkeen meni hyppimään auton konepellillä.

– Vaimo tuli pienimmän lapsen kanssa kaupasta ja ajoi tallin eteen. Tallin ovi oli kiinni. Vaimo nosti ruokakassin autosta eteiseen. Sillä välin Eemeli, 3 vuotta, hyppäsi kuljettajan paikalle ja väänsi virta-avainta, jolloin auto lähti liikkeelle käsijarrusta huolimatta. Eemeli oli ottanut avaimen keskikonsolista. Auto meni tallin oven läpi pysähtyen takaseinään.

Vauriot: taiteovi, kaappi naarmuilla, tallin perällä kaksi työpöytää vääntynyt hajalle, työpöytien edessä kaksostenrattaat Emmaljunga (hankintavuosi 2001). Auton vauriot: nokkapelti, molemmat kyljet, katto kolhuilla ja naarmuilla. Takaseinällä olleella työpöydällä olleen tietokoneen keskusyksikkö ei käynnisty…

Juttu on uusinta maaliskuulta 2012.

Studio55.fi

Lähde: If

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat