Huono nimimuisti? Näin opit muistamaan paremmin

Onko sinullakin joskus vaikeuksia muistaa sinulle juuri esitellyn ihmisen nimi? Jännittävät, meluisat tilanteet sekä monet uudet kasvot saattavat aiheuttaa sen, että juuri kuultu nimi ei vain tartu muistiin. Lue helpot vinkit, miten voit parantaa kykyäsi muistaa nimet paremmin.

Tiedät sen tunteen: kohtaat ystäväsi kanssa keskellä katua tutun henkilön, jonka nimeä et oikein millään muista. Ja sitten sinun tulisikin esitellä heidät toisilleen. Auts! Joskus emme vain millään meinaa muistaa kohtaamiemme ihmisten nimiä tai juuri kuultu nimi vain painuu syystä tai toisesta alta aikayksikön unholaan. Lue helpot vinkit, miten onnistut muistamaan nimet paremmin.

1. Ajattele positiivisesti

Älä ajattele "Apua, olen niin huono muistamaan nimiä, en koskaan muista niitä, minulla on niin huono nimimuisti!" Moinen ajattelu aiheuttaa vain ylimääräistä stressiä. Stressi puolestaan vaikuttaa muistiin, eivätkä nimet jää näin ollen mielensopukoihin. Stressaantuneena unohtelee tunnetusti herkemmin.

2. Kiinnitä huomiota ympäristöön

Kiinnitä huomiota pieniin yksityiskohtiin ympäristössäsi tavatessasi uusia ihmisiä: minkä väriset seinät ovat, millainen maisema näkyy ikkunasta? Monet visuaaliset vihjeet auttavat muistamaan paremmin tapaamisia ihmisiä, jolloin nämä vihjeet varastoituivat säilömuistiisi. Tieto varastoituu säilömuistiin, kun sitä on tarpeeksi käsitelty työmuistissa.

3. Varmista, että kuulet nimen varmasti

Monesti hälyisissä esittelytilaisuuksissa nimi hukkuu melun sekaan: illanistujaisissa, palavereissa, ravintolassa tai esittelytilanteissa, joissa on monia uusia ihmisiä (ja nimiä) koko nimi jää kuulematta. Hyvä strategia onkin toistaa juuri itsensä esitelleen ihmisen nimi heti perään. Jos sanot nimen väärin, hän myös korjaa sen ystävällisesti ilman kiusallista tunnetta. Ole myös rohkea ja sano reippaasti: "Anteeksi, nyt en kuullut koko nimeäsi. Voisitko toistaa?" Poloinen ei ole se joka kysyy, vaan se joka jättää kysymättä.

4. Skannaa ihmisen kasvot mieleesi

Kun tapaat uuden ihmisen, katso häntä rohkeasti silmiin ja "skannaa" hänen kasvonpiirteensä mieleesi. Kun pistät merkille, että hänellä on vaikkapa kirkkaansiniset silmät, hassu nenä tai leveä hymy, osaat myös yhdistää hänen nimensä näihin piirteisiin: "Johannalla on kauniit hampaat". Näin nimi ja kasvot ovat sinulle ikään kuin pari.

5. Tavuta nimeä mielessäsi

Heti kuultuasi nimen tavaa sitä mielessäsi. Mai-ja. M-a-i-j-a. Mieti myös nimeä kirjain kirjaimelta: tämä visuaalinen vinkki auttaa myös muistamaan nimen paremmin: millä kirjaimella nimi alkoi ja mihin kirjaimeen se loppui.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat