Huonekasvit viestivät sinulle lehdillään – osaatko tulkita viestit?

Kasveille voi puhua, mutta kasvit eivät välttämättä puhu takaisin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne eivät kommunikoi.

Näiden ohjeiden avulla saat selville, mitä kasvisi ovat vailla:

Rusehtavat, rapisevat lehdet

Kasvi on janoinen. Kun kasvin lehden muuttuvat rusehtaviksi ja kuiviksi, olet luultavasti kastellut kasvia jo pitkään liian vähän. Tämä ei kuitenkaan vielä tarkoita, että tilannetta ei voisi pelastaa. Kastele multa kauttaaltaan kosteaksi, muttei litimäräksi. Tarkkaile multaa ja kostuta sitä mukaa, kun se kuivuu.

Lehdet ovat harvalukuiset

Kasvi on janoinen tai liian pienessä ruukussa. Jos kasvia ei kastele tarpeeksi, se ei synnytä uusia versoja. Mikäli kastelu on kuitenkin kunnossa, voi olla, että kasvin juurilla ei ole tarpeeksi tilaa kasvaa. Istuta tällöin kasvi hieman suurempaan ruukkuun ja vaihda multa.

Lehdissä on kellertävät reunat

Kasvi saa liikaa vettä. Hillitse siis kasteluintoasi, mutta älä silti jätä kasvia oman onnensa nojaan kuivumaan. Kohtuus kaikessa!

Lehdet ovat epämuodostuneet tai haalistuneet

Kasvi saa liikaa vettä. Liikakastelu tappaa enemmän viherkasveja kuin kuivuminen. Liikakastelu ei välttämättä ole ainoa ongelma, vaan kasvin pitäisi myös asustaa oikeanlaisessa ruukussa, josta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Umpinaisen ruukun pohja saattaa lillua vedessä, vaikka mullan pinta olisikin kuivahko. Valitse siis ruukku, jonka pohjassa on reikä.

Lehdet ovat kalpeat

Kasvi on nälkäinen. Unohtuiko lannoitus? Lisää kasteluveteen ravinnetta ja siirrä kasvi hieman suurempaan ruukkuun, jos ongelma jatkuu. Tuore multa sisältää hyviä kasvun aineksia.

Lehdet kurkottelevat sivulle

Kasvi kaipaa aurinkoa. Ihmiset kärsivät talvella kaamosmasennuksesta ja sama voi tapahtua kasville, jos se on liian varjoisella paikalla. Siirrä kurkotteleva kasvi aurinkoiseen paikkaan, mutta varo patterin päällä sijaitsevia ikkunalautoja, jotka saattavat kuumentua liiaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja