Mainos

Perjantaista on tulossa kevään toistaiseksi lämpimin päivä – sen jälkeen on tarjolla räntää ja rakeita

Perjantaina kannattaa nauttia keväisestä lämmöstä, koska sen jälkeen ilma viilenee taas ja tarjolla on niin räntää, rakeita kuin yöpakkasiakin.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että päivästä on tulossa kevään toistaiseksi lämpimin päivä.

– Saa nähdä, kuinka lähelle kahtakymmentä astetta päästään etelässä. Kaikkein lämpöisintä on Uudellamaalla sisämaan puolella. Myös länsirannikolla on melko lämpöistä, mutta rantaviivassa tuuli viilentää selvemmin, Rintaniemi selvittää.

– Muualla maan etelä- ja keskiosissa lämpötila vaihtelee huomenna 10 ja 15 asteen välillä. Yli 10 asteen lämpö ulottuu aina Rovaniemelle ja Tornionjokilaaksoon saakka.

Pohjoiseen virtaa viileää ilmaa.

– Kylmä ilma romahtaa viikonlopun aikana eteläänkin. Lauantaina sää viilenee merkittävästi maan keskiosissa, ja sunnuntaihin mennessä on etelässäkin pudottu vähintään 10 asteella alaspäin.

Rintaniemen mukaan ensi viikon alussa palataan pitkälti ”vappua edeltäviin tunnelmiin” räntäsateineen, raekuuroineen ja yöpakkasineen.

– Ensi viikon loppua kohden hellittää ja sää lämpenee vähän, mutta tämän viikon kaltaista lämpöaaltoa ei ole näkyvillä parin seuraavan viikon ennusteissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.