Huomasitko? Näin Lewis Hamilton pelasi Max Verstappenin pussiin: "Tiesin, että olisin hänen edellään"

Lewis Hamilton teki Max Vertstappeniin kaksi ohitusyritystä Interlagosin radan nelosmutkan jarrutuksessa. Yrityksistä ensimmäinen oli lähellä onnistua, toinen onnistui. Hamilton petasi molemmat tilanteet samalla tavalla.

Hamilton teki viikonlopun aikana kaikkiaan 25 ohitusta; sprintissä hän nousi 20. ruudusta viidenneksi ja itse kilpailussa 10. ruudusta voittoon. Sergio Pérezin Hamilton ohitti sunnuntain kilpailussa kaksi kertaa.

Näistä 25 ohituksesta kuusi tuli starttien jälkeen lähtökiihdytyksessä. Jäljelle jääneistä 19 ohituksesta Hamilton teki peräti 16 pääsuoralla tai ykkösmutkan jarrutuksessa.

Ohituksista viimeinen oli se, joka toi Hamiltonille lopulta kauden kuudennen voiton, kun hän kuittasi 12 kierrosta ennen maalia Verstappenin avattavan takasiiven (DRS:n) avulla neljännen mutkan jarrutukseen tultaessa. Hamilton yritti vastaavaa liikettä jo 11 kierrosta aiemmin, mutta Verstappen pakotti hänet tuolloin ulos radalta.

Se, että Hamilton ohitti Verstappenin nelosmutkassa eikä ykkösmutkassa niin kuin monet muut, ei ollut sattumaa.

– Kun hän ajoi edessäni, hän pystyi vastaamaan vauhtiini, erityisesti viimeisessä sektorissa. Oli erittäin vaikeaa seurata häntä viimeisessä sektorissa ja saada hänen kanssaan yhtä hyvä ulostulo mutkasta 12, Hamilton selvitti lehdistötilaisuudessa, miksi hän ei DRS:stä huolimatta päässyt iskemään Verstappenin ohi ykkösmutkaan tultaessa.

Hamilton kuitenkin rakensi molemmat nelosmutkan ohitusyrityksensä jo ykkösmutkan jarrutuksesta alkaen. Hän käytti hyödykseen sitä, että Verstappen tiesi hänellä olevan DRS:n myötä enemmän vauhtia.

Sekä kierroksella 48 että 59 Hamilton teki ykkösmutkaan tultaessa valeohitusliikkeen. Hän kävi näyttäytymässä Verstappenin vasemmalla puolella, jolloin tämä haki ykkösmutkaan puolustavan mutta huomattavasti normaalia hitaamman ajolinjan. Näin Verstappenin vauhti ykkös- ja kakkosmutkissa kärsi ja Hamilton pääsi nousemaan kolmosmutkan jälkeen aukeavalla toisella DRS-suoralla aivan hänen kantaansa.

Minisektoreista on nähtävissä, että Hamilton teki kakkosmutkan ja DRS-viivan välissä oleviin kahteen minisektoriin kilpailun siihenastiset pohja-ajat molemmilla kerroilla, kun yritti Verstappenista ohi.

– Tiesin jo mutkassa kolme, että saisin paljon paremmat vauhdit seuraavalle suoralle, koska olin paljon lähempänä häntä. Tiesin, että olisin nelosmutkan jarrutukseen tultaessa hänen edellään, Hamilton kertasi.

– Ohituksen jälkeen kyse oli vain siitä, että pystyisin pitämään hänet poissa DRS-etäisyydeltä. Tämä ei ollut kovin vaikeaa, koska toisen auton seuraaminen oli vaikeaa.

Video: Toinen kerta toden sanoi. Lewis Hamilton nousi Brasilian GP:n kärkeen 12 kierrosta ennen ruutulippua.


Lue myös:

    Uusimmat