Huolta miljoonaomaisuuden kohtalosta – Kirsti Paakkasen läheiset kyseenalaistavat pitkäaikaisen luottomiehen toiminnan

Kirsti Paakkanen oli valovoimainen bisnesnainen – katso video Paakkasesta vuosien varrella 3:43
Paakkanen oli valovoimainen bisnesnainen - katso video hänen urastaan vuosien varrelta

Viime syksynä 92-vuotiaana menehtyneen yrittäjäneuvos Kirsti Paakkasen lähipiiri vaatii puolueetonta tahoa tekemään pesänselvityksen Paakkasen miljoonaomaisuudesta. MTV:n Asian ytimessä -ohjelmalle puhuneet sukulaiset ja ystävät kyseenalaistavat Paakkasen pitkäaikaisen asiainhoitajan Kari Miettisen käytöksen sekä hänen toimimisensa kuolinpesän selvittäjänä.

Paakkasen sisarentytär Regina Paanala oli hyvin läheinen tätinsä kanssa ja pitivät tiiviisti yhteyttä Paakkasen elämän loppuun saakka. Paanala puhuu tätinsä elämän viimeisistä vuosista nyt ensimmäistä kertaa julkisesti yhdessä miniänsä Elina Jokisen kanssa.

Paanala kertoo, että Kirstin käytös muuttui pelokkaammaksi Miettisen ollessa paikalla. 

– Jotenkin se oli kuin se mies olisi vahtinut sitä (Kirstiä) ja se ei uskaltanut puhua paljon mitään ja Kirsti oli ihan erilainen sitten. Sitä myös ihmettelen, koska Kirsti oli erittäin vahva. Ja että mistä tulee sellainen valta. Minäkin ihan jännitin häntä (Miettistä), Paanala kertoo.

– Sen näki ihan kaikesta. Kirsti ihan jäätyi, kun Miettinen tuli paikalle, sanoo puolestaan Elina Jokinen.

Paanalan mukaan Miettinen on myös puhunut ilkeään sävyyn Paakkaselle muiden läsnä ollessa. Miettisen käytöksestä ja Paakkasen pelokkuudesta asiainhoitajaansa kohtaan kertovat myös neljä muuta toisistaan riippumatonta lähdettä.

Koko omaisuus säätiölle

Kari Miettinen vastasi MTV Uutisille sähköpostitse, että ei halua kommentoida aihetta tässä vaiheessa millään tavalla. 

Marimekon entinen toimitusjohtaja ja omistaja Kirsti Paakkanen jätti jälkeensä huomattavan omaisuuden. Hänen sijoitusyhtiöllään Workidea Oy:llä on tuoreimman tilinpäätöksen mukaan varoja noin 35 miljoonaa euroa. Paakkanen omisti myös hulppean talon Espoon Westendissä sekä näyttävän huvilan Nizzassa Etelä-Ranskassa.

Miettinen on keskeisessä roolissa Paakkasen perintöön liittyen. Hän toimii hallituksen puheenjohtajana sekä sijoitusyhtiö Workideassa että Kirsti Paakkasen säätiössä. Hänet on myös testamentissa määrätty testamentin toimeenpanijaksi. Yhdessä erään toisen miehen kanssa Miettinen on pyytänyt käräjäoikeutta nimittämään heidät kuolinpesän selvittäjiksi. Selvittäjien määrääminen tulee oikeuden mukaan kestämään vielä parisen kuukautta.

Asian ytimessä keskiviikkoisin kello 21 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa!

Asian ytimessä on uutisia, puheenaiheita ja viihdyttävää keskustelua Jaakko Loikkasen johdolla.

Perunkirjoituksen ja pesänselvityksen arvioidaan kestävän pitkään omaisuuden suuren koon vuoksi, ja koska selvitettävää riittää myös ulkomailla.

Aiheesta lisää tänä iltana Asian ytimessä -ohjelmassa klo 21 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat