Muotitoimittaja Sami Sykkö kertoo lämpimän muistonsa Kirsti Paakkasesta – paahtoleivän kanssa sattui huvittava tilanne

4:09
MTV Uutiset Live: Näin Sami Sykkö muistelee Kirsti Paakkasta – "Hän oli sellainen ihminen, etten ole toista tavannut"

Tunnettu muotitoimittaja, kirjailija Sami Sykkö ei säästele ylisanoja kuvaillessaan edesmennyttä Kirsti Paakkasta, jonka kanssa hän ehti uransa varrella ystävystyä.

MTV Uutiset Liven lähetyksessä Sykkö kertoo haastatelleensa Kirsti Paakkasta lukuisia kertoja ja käyneensä kylässä hänen kotonaan. Vuosien aikana Sykkö sai huomata tutustuneensa suureen visionääriin, taitavaan yritysjohtajaan sekä äärimmäisen tyylitietoiseen ja kauneudentajuiseen esteetikkoon. 

– Hän osasi olla kova, tiukka ja vaativa, mutta samalla huumorintajuinen ja hauska. Sellainen yhdistelmä, etten ole toista kohdannut, Sykkö sanoo.

Muotitoimittaja painottaa Paakkasen vaikutusta koko suomalaiseen bisnesmaailmaan. Paakkanen oli ensimmäisiä koko kansan tuntemaksi nousseita naisjohtajia.

Hänen kerrottiin tänään menehtyneen 92-vuotiaana.

Monia muistoja 

Sykön näkemyksen mukaan Kirsti Paakkanen teki töitä suurella sydämellä ja pystyi samalla vaurastumaan. Hänet muistetaan erityisesti Marimekon pitkäaikaisena omistajana.

– Se on mielestäni hieno elämänoppi, että bisnestä voi tehdä suurella sydämellä, Sykkö sanoo.

– Hän pystyi luomaan ja palauttamaan Marimekon menestykseen ja luotsaamaan siitä yrityksen, josta muiden oli hyvä jatkaa. Hän oli verrattoman ahkera, luova ja peräänantamaton.

MTV Uutiset Liven haastattelussa Sami Syköltä kysyttiin myös, millaisia henkilökohtaisia muistoja hänelle on vuosien aikana jäänyt Paakkasesta. Sykkö naurahtaa ja kertoo tarinan eräästä vierailustaan Kirsti Paakkasen luona.

Paakkanen halusi tarjota muotitoimittajalle Ranskasta tuomiaan yksittäispakattuja hanhenmaksasiivuja ja paahtoleipää. Sen seurauksena Sykkö joutui hullunkuriseen tilanteeseen legendaarisen bisnesnaisen valvovan silmän alle.

Katso yllä olevalta MTV Uutiset Liven videolta, kuinka Sykön muistelutarina päättyy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja