Huolisilppuri tekee selvää murheistasi – testaa itse!

Kirjoittaminen keventää mieltä. Tiedekeskus Heurekan Huolisilppuri näyttää konkreettisesti, miten murheista pääsee eroon.


Onko sinulla murheita? Ei hätää: tiedekeskus Heurekan Huolisilppuri lupaa hoidella huolesi!

Naputtele ahdistuksen aiheesi tekstiksi, paina nappia ja katso, miten huolesi katoavat savuna ilmaan – tai tarkemmin sanottuna posahtavat, kärventyvät tai silpoutuvat tietokoneen näytöllä. Huolisilppuri tuhoaa huolia sekä Heurekan Facebookissa että paikan päällä tiedekeskuksen uudessa Heureka tulee hulluksi -näyttelyssä. Mielenterveyteen perehdyttävä toiminnallinen näyttely on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.


Huolisilppuri-sovellus toteaa, että käsittelemättömät huolet kuormittavat mieltä. Kirjoittaminen jäsentää ajattelua, mikä auttaa näkemään asioita toisesta näkökulmasta. Kirjoittaminen voikin toimia jopa terapiana.


Huolien kirjoittaminen voi olla kätevä keino jopa lapsille käsitellä stressiä. Saksalainen Sorgenfresser -leluvalmistaja on kehittänyt sympaattisia pehmoleluja, jotka "syövät" lasten murheita. Värikkäillä huolia syövillä hirviö-leluilla on vetoketjullinen suu. Idea on, että lapsi voi kirjoittaa lapulle murheensa, painajaisensa, toiveensa tai minkä vain mieltä painavan asian, "syöttää" lapun lelun kitaan ja sulkea vetoketjun. Vanhempi voi sitten vaikkapa yöllä käydä poistamassa huolet. Leluvalmistaja uskoo pehmolelun näin edistävän myös aikuisen ja lapsen välistä viestimistä.


Elämän solmuja avataan kirjoitusterapialla myös Studio55.fi-ohjelmassa klo 9.05–9.30, kun lähetyksessä vierailee kirjailija ja kirjallisuusterapiaohjaaja Markku Hattula. Ohjelman voit katsoa myös Studio55.fin nettisivuilta tai Katsomosta.


Kokeile pikaista kirjoitusterapiaa myös käytännössä – testaa Heurekan Huolisilppuria!

Lähteet Heureka.fi, Toynews-online.biz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja