Kykenetkö koskettamaan omaa napaasi? Uusi somevillitys lisää ulkonäköpaineita

#BellyButtonChallenge haastaa osallistujan koskettamaan napaansa. Haasteessa on myös huolestuttavia piirteitä.

Se on täällä: uusi somevillitys.

Toisin kuin #KylieJennerChallengessa, uudessa "napahaasteessa" kehoa ei pyritä muokkaamaan. Tarkoituksena on vain selvittää, kykenetkö koskettamaan omaa napaasi. Takakautta.

#BellyButtonChallenge-haasteeseen osallistuvat kurottavat kätensä selkänsä takaa ympäri ja koskettavat sitten napaansa. Villitys ilmeisesti alkoi Kiinasta, ja levisi sitten sosiaalisen median avulla ympäri maailman.

Testin väitetään myös kertovan jotakin kehon koostumuksesta – yksinkertaistettuna siis "jos et osu napaasi, olet lihava".

Cosmopolitan kysyi asiaa lääkäriltä, joka muistutti, ettei navan koskettaminen merkitse hyvää fyysistä kuntoa. Vaikka omaisit kapean vyötärön ja osuisit napaasi selän kautta, saatat silti elää epäterveellisesti. Myös hoikka ihminen voi esimerkiksi kärsiä korkeasta kolesterolista, jota navan kosketteleminen ei paljasta.

Lisäksi esimerkiksi notkeus ja käsien pituus vaikuttaa siihen, kykeneekö omaa napaansa koskemaan. 

Haastetta onkin jo kritisoitu ulkonäköpaineiden lisäämisestä. Kehon vääntäminen luonnottomaan asentoon aiheuttaa myös kipua, kuten osa suorittajista on saanut huomata.

– Käytin vartin yrittäessäni koskea napaani, ja nyt vasen käteni särkee tunteja, erään tytön blogissa kuvataan.

– Olen idiootti, koska melkein nyrjäytin olkapääni sijoiltaan nettimaailman vuoksi. Vanhempani ovat varmasti todella ylpeitä minusta ja saavutuksestani, sarkastinen teksti jatkuu.Lue myös:

    Uusimmat