Mainos

Huolestuttava ajatus: Yrittääkö Trump viedä muurikohkauksella huomiota pois jostakin muusta?

6:52

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin mediahallinta huolestuttaa suomalaisasiantuntijaa. Emeritusprofessori Markku Henriksson sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että esimerkiksi jatkuva puhe Yhdysvaltain ja Meksikon välisestä muurista voi olla yritys viedä huomiota pois jostakin muusta.

– Trump vetää mediaa kuin pässiä narusta, ja se on pelottavaa. Ihan varmaksi ei tiedä, että mihin isoilla eleillä muun muassa muurin rakentamisesta pyritään. Halutaanko siinä kiinnittää median huomio johonkin tai pois jostakin muusta, jota me emme osaa katsoa, Henriksson pohtii.

Trump on myös vaatinut, että Valkoisen talon nettisivuilta poistetaan ilmastonmuutokseen liittyvä materiaali. Henriksson sanoo, että hänen toimensa saattavat vaikuttaa siihen miten ilmastonmuutosta käsitellään jatkossa.

– Toki hänellä on täysi valta mitä Valkoisen talon nettisivuille nostetaan, siinä hän on diktaattori. Eri näköisillä toimilla siellä sun täällä pystytään murtamaan ajatuksia ja tekoja, joita aiemmat presidentit tai muut ovat tehneet, Henriksson sanoi.

7:26

Henriksson ja hänen kanssaan lähetyksessä vieraillut vanhempi tutkija Anna Kronlund, ulkopoliittisesta instituutista muistuttivat, että rajuja puheita on Yhdysvalloissa kuultu ennenkin.

– Puheet eivät ole Yhdysvalloissa täysin poikkeuksellisia, tosin vähän aikaan vastaavaa ei ole tapahtunut tässä mittakaavassa. 110 vuotta sitten haluttiin vastustaa muun muassa Itä- ja Etelä-Euroopasta tulevia siirtolaisia, nyt enemmänkin Lähi-Idän muslimimaista tulevia siirtolaisia, Henriksson sanoi.

Kronlund sanoi edistyksen ja taantumuksen vuorottelevan.

– Näyttää olevan aaltoliikettä. Obaman kaudella otettiin edistyksellisiä askelia, oli muun muassa ilmastopolitiikkana Obama climate action plan ja nyt mennään toiseen suuntaa, Kronlund sanoi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.