Huolellinen verosuunnittelu maksaa itsensä takaisin

Tiistaina Studio55:n vieraaksi saapunut sijoitusjohtaja Marja Lehtiranta-Räty Sampo Pankista antoi käytännönvinkkejä siihen, kuinka omaisuutta on mahdollista lahjoittaa perillisille – tai kenelle tahansa – mahdollisimman pienin veroseuraamuksin.

Verosuunnittelusta puhuttaessa keskustellaan niistä laillisista keinoista, joiden avulla esimerkiksi lahjoitettavan omaisuuden verottamista on mahdollista keventää.

– Hyvä ja hyväksyttävä periaate on se, että kruunulle se, mikä kruunulle kuuluu – ei yhtään enempää ole pakko antaa, Lehtiranta-Räty korosti.

Omaisuutta onkin mahdollista jakaa esimerkiksi omille lapsilleen tai lapsenlapsilleen monin tavoin verovapaasti tai verotusta huomattavasti helpottaen. Tämän takia myös verosuunnitteluun kannattaa Lehtiranta-Rädyn mielestä paneutua kunnolla. Rahan lahjoittamiseen liittyvien verotussääntöjen tuntemuksen lisäksi kannattaa tutustua myös muihin verosuunnittelun tarjoamiin keinoihin.

Yksi tavallisimmista verosuunnittelukeinoista on käyttö- ja hallintaoikeuden hyödyntäminen esimerkiksi asuntoa perillisille jätettäessä.

– Käyttö- ja hallintaoikeuden saamisesta ei makseta veroja. Verotus menee niin, että kun omistusoikeus siirtyy, vero maksetaan. Kun joku saa käyttö- ja hallintaoikeuden, siitä ei veroja makseta, Lehtiranta-Räty kertoo.

Lehtiranta-Räty pitääkin käyttö- ja hallintaoikeutta erinomaisena verosuunnittelun välineenä, sillä sen avulla lahjoitettavasta omaisuudesta lankeavaa verotusta on mahdollista keventää huomattavasti.

– Ja mitä suuremmissa veroluokissa ollaan tai vieraiden kesken, sitä tärkeämpää. Suvun sisällä käytetään tämän tyyppistä järjestelyä hyvin paljon, sijoitusjohtaja kertoi haastattelussa.

Katso kaikki Marja Lehtiranta-Rädyn käytännönläheiset verosuunnitteluvinkit päivän lähetyksestä videolta klikkaamalla ylläolevaa kuvaa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja