Hunkseissa tanssiminen jätti Esko Eerikäiseen leiman, josta hän on ylpeä – "Jos en olisi ollut Hunkseissa, mä en välttämättä olisi Victorian isä"

Esko Eerikäinen kertoo, millaisen leiman Hunks-ajat jättivät häneen 2:10

Radiojuontaja Esko Eerikäinen kertoo, millaisen leiman Hunks-ajat häneen jättivät. Vieläkö Hunks-Eskoksi sanominen harmittavat miestä?

Suuri osa suomalaisista tuntee Esko Eerikäisen miellyttävänä radioäänenä ja televisiokasvona sekä rakastavana Victoria-tytön isänä.

Toiset taas muistavat Eerikäisen paremmin hänen kireistä vatsalihaksistaan ja Scandinavian Hunks -tanssiryhmästä, joka oli 2000-luvun suuri kansallinen ilmiö. 

Eerikäinen jättäytyi pois tanssiryhmästä vuonna 2014 keskittyäkseen täysvaltaisesti uraansa media-alalla, jota hän oli toki tehnyt myös aikana, kun hän oli vielä osa tanssiryhmää. 

Alku radiotoimittajana ei ollut Eerikäisen mukaan välttämättä kaikkein helpoimmasta päästä. 

Vaikka Eerikäinen itse oli hyvin sinut itsensä kanssa, hän koki, että Hunks-ajat olivat jättäneet mieheen leiman, josta Eerikäinen itsekin halusi aluksi päästä eroon. 

– Kavahdin sitä Hunks-leimaa silloin tosi paljon ja en halunnut, että siitä puhutaan. Jotenkin mua ärsytti se asia, Eerikäinen muistelee noin 10 vuoden takaisia ajatuksiaan.

Leima aiheutti valtavia ennakkoasenteita

Sittemmin tilanne on kääntynyt päälaelleen: Eerikäistä ei enää harmita, vaikka joku näkisikin hänet edelleen Hunks-Eskona. 

– Me ollaan kuitenkin tehty tietynlaista viihdealan historiaa. Päinvastoin, mä oon tosi ylpeä siitä, hän vakuuttaa MTV Vieraan haastattelussa.

– Hunksien tarina on ollut ponnahduslauta näihin asioihin, Eerikäinen sanoo viitaten nykyiseen työhönsä.

Hän kuitenkin myöntää, että radiouransa alkuaikoina ihmisillä oli ”valtavia ennakkoasenteita häntä kohtaan”. Jotkut alankin ihmiset saattoivat suhtautua häneen ”stripparina tai Hunks-tanssijana”, jonka täytyi näyttää, mihin todella pystyy. 

Miehellä itsellään ei kuitenkaan ollut tarvetta esittää mitään. 

Ilman Hunks-leimaakin Eerikäinen tiedosti jo vuosia sitten, että media-alalla mikään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi. Hän toteaa, että vaikka hän olisi ollut pappi, jääkiekkoilija tai insinööri, hänen olisi täytynyt tehdä joka tapauksessa lujasti töitä menestyäkseen.

– Kun aloitin nämä (radio)hommat, löysin aika nopeesti sen mun tavan tehdä ja mä vaan luotin siihen, että kyllä ihmiset löytävät mut.

– Ja ne ihmiset, jotka eivät löydä, löytävät jossain vaiheessa elämäänsä ja tajuavat, että mä oonkin ihan pätevä radioalan ammattilainen. 

Ja niinhän siinä on käynytkin. Radion lisäksi Eerikäinen on jo vuosien ajan juontanut tapahtumia ja suuria kesäfestivaaleja sekä esiintynyt eri TV-ohjelmissa. Eerikäinen on nähty myös legendaarisessa Salatut elämät -sarjassa replikoivassa roolissa.

– Yhtäkkii siitä kynsilakkaa käyttävästä stripparista onkin tullut se, josta sanotaan, että sä oot ihana mies ja sua on kiva kuunnella, hän hymähtää.

"Jos en olisi ollut Hunkseissa, mä en välttämättä olisi Victorian isä"

Syy, miksi Eerikäinen on myös valmis kantamaan ikuisen Hunks-leiman otsassaan, on se, että hänen elämänsä voisi olla hyvin erilaista ilman hänen tanssimenneisyyttään. 

Ja ehkä jopa huomattavasti yksinäisempää.

– Sain sitä kautta elämäni parhaimmat ja lähimmät ystävät, pääsin kokemaan uskomattomia asioita ja kiertämään Suomea ja Eurooppaa. Tapasin ex-vaimoni ja sitä kautta tyttäreni syntyi – asiat vain johtavat toisiin asioihin, Eerikäinen listaa Hunks-aikojen parhaita puolia.

– Jos en olisi ollut Hunkseissa, mä en välttämättä olisi Victorian isä, enkä olisi tavannut Martinaa enkä olisi koskaan tekemässä radiota, Eerikäinen hymähtää tyytyväisenä.

Miten Eerikäinen kokee muuttuneensa 20 vuoden aikana? Katso Esko Eerikäisen MTV Vieras -haastattelu kokonaisuudessaan MTV Katsomossa!

Lue myös:

    Uusimmat