Mainos

Hulvattomia tarinoita matkaoppailta, osa 1: Palvelupuhelimen iloja

Suomalaiset ovat tunnetusti reissukansaa, mutta joskus homma menee matkakohteessa överiksi. Helmi julkaisee juttusarjan, jossa suomalaiset matkaoppaat kertovat pakettimatkustajille etelänlomalla tapahtuneita kommelluksia.

Useat eri matkanjärjestäjät tarjoavat matkustajille palvelunumeron, johon matkustaja voi hädän sattuessa soittaa. Palvelu on käytössä yleensä 24 tuntia, mutta matkanjärjestäjän toivovat, ettei puhelimeen soitettaisi illalla klo 22.00 jälkeen kuin oikeassa hätätilanteessa. Ihmiset ovat kuitenkin erilaisia siinä suhteessa, mikä on todellinen hätätilanne ja mikä ei.

Vääränlainen hotellihuone

Päivystyspuhelin soi kahdelta yöllä. Myöhään illalla matkakohteeseen oli saapunut uusi ryhmä ja heidät oli saatettu onnellisesti hotellihuoneisiinsa. Puhelimen toisessa päässä oli kuitenkin vihainen naisasiakas, joka ilmoitti kärkevään sävyyn, että he ovat miehensä kanssa saaneet vääränlaisen huoneen. ”Meillä piti olla täällä parveke, eikä sellaista nyt ole”.

Hotellin vastaanotto oli jo kiinni enkä pystynyt tekemään asian eteen mitään. Kehotin pariskuntaa odottamaan aamuun, jolloin asia voitaisiin selvittää ja vaihtaa tilalle parvekkeellinen huone. Seuraavana aamuna kollegani meni tapaamaan pariskuntaa. Mies avasi nolona huoneen oven ja totesi, että olihan se parveke siellä huoneessa, mutta se oli ollut verhon takana piilossa.

Ripuloiva Pertti-matkustaja

Kello neljä yöllä soi puhelin. Linjan toisessa päässä oli naisasiakas, joka kertoi kuinka hänen Pertti* miehellään oli vatsassa jotain häikkää.

”Pertti oksentaa ja hänellä on hirveä ripuli”. Kysyin asiakkaalta tarvitaanko paikalle lääkäriä. ”En minä nyt oikein tiedä, se on nyt tosi kipeenä tuolla, varmaan kuumettakin vähän” Kysyin uudelleen, että vaikuttaako tilanne niin pahalta, että sinne tarvitsee kutsua paikalle lääkäri. ”On se Pertti tuolla aika sairaan näköinen, mutta en minä nyt tiedä tarvitaanko sitä lääkäriä” Vaimo huuteli vielä Pertille, että tarvitaanko sitä lääkäriä vai ei, johon Pertti tokaisi, ettei hän tiedä.

Pitkän juupas-eipäs keskustelun päätteeksi vaimo sai viimein sanotuksi, ettei lääkäriä taideta vielä tarvita.

Baarireissulla eksynyt

Aamuyöllä palvelupuhelimeen soitti vahvassa humalatilassa ollut nuorimies, joka ilmoitti, ettei hän tiennyt missä oli. ”En tiedä missä olen, enkä tiedä mikä on hotellini nimi”. Lähdin selvittämään asiaa kysymällä häneltä, missä paikassa tai kaupungissa hän uskoo olevansa, sillä useassa kohteessa on monta lomapaikka vierekkäisissä kaupungeissa. Mies ei tiennyt missä kaupungissa oli, eikä hänellä ollut myöskään hajua siitä, millä kadulla hän puhelun aikana oli. Kysyin häneltä, näkyykö ympärillä monumentteja tai vastaavaa, josta voisin paikantaa hänen sijaintinsa. ”Baareja näkyy”, mies vastasi. Kehotin miestä ottamaan taksin, mutta hän katkaisi puhelun ennen aikojaan.

*Jutussa olevan henkilön nimi on muutettu


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.