Hulvaton Skimbagirls kuvattiin uskomattomissa puitteissa Lapissa – katso elokuvan teaseri ennakkoon tästä!

Neljä naista, viidennet häät ja Suomen Lappi. Mikä voisi mennä pieleen?

Tammikuussa 2022 julkaistavan kotimaisen komedian, Skimbagirls, kuvaukset ovat päättyneet Lapissa. Skimbagirls kertoo neljästä ystävyksestä, jotka ovat nuoruusvuosista lähtien tavanneet vuosittain eri laskettelukohteissa. He kutsuvat itseään Skimbagirlseiksi, vaikka he eivät hiihdä metriäkään eikä heitä hyvällä tahdollakaan voi kutsua enää tytöiksi. 

Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Ria KatajaMatleena KuusniemiArmi ToivanenAnna-Maija Tuokko, Samuli EdelmannAake KallialaKarlo Haapiainen,Teemu Aromaa ja Severi SaarinenSkimbagirlsin ohjaa Marja Pyykkö ja sen on käsikirjoittanut Misa Palander

Elokuvassa Riikkaa tähdittävä näyttelijä Ria Kataja tunnistaa kaveriporukkailmiön, joka elokuvassa ilmenee. Vuosittaiset reissut samalla mentaliteetillä eivät hänen henkilökohtaista elämäänsä kuitenkaan kosketa läheisesti.

– En ehkä elokuvan mittakaavassa tunnista omassa elämässäni sitä, että menisin ystävieni kanssa vuosittain esimerkiksi Rukalle. Skimbagirlseillä on kuitenkin omat esikuvansa todellisessa elämässä. Ilmiö on selvästi tuttu monille, hän nauraa.

 Katajan mukaan Skimbagirls-tuotannossa erityislaatuista oli elokuvan kuvausilmapiiri.

– Olimme viime keväänä Lapissa kuvaamassa. Meillä oli upeat puitteet ja saimme nauttia toden teolla. Tuotantoyhtiöltä oli hieno panostus, että saimme keskittyä tasan tarkkaa työn tekemiseen. He pitivät meistä huolta ja se vapautti meiltä energiaa pitää huolta toisistamme ja itsestämme. Se varmasti näkyy myös elokuvassa, Kataja kiittelee.

Lisäksi Kataja ylistää elokuvan työryhmän avointa ilmapiiriä. 

– Kaikki asiat puitiin pöydän päällä ja asioista puhuttiin suoraan kasvokkain, ihan sopimusneuvotteluista lähtien. Niinhän sen pitäisikin olla kaikkialla ja siksi meillä oli todella turvallinen työilmapiiri.

Kuvauksissa päiville kertyi pituutta, mutta se kuuluu Katajan mukaan kuvioon. 

– Totta kai teimme pitkiä päiviä, mutta olimme sopineet siitä etukäteen ja palautumisaikaa oli riittävästi kuvausten edetessä. Koko projekti oli suunniteltu kokonaivaltaisesti loistavasti. Marja Pyykkö ohjaanana piti upeasti huolen luovan työilmapiirin säilymisestä.

Elokuva on kuvattu pääosin Suomen Lapissa, Saariselällä ja Ivalossa, ja se saa ensi-iltansa elokuvateattereissa alkuvuodesta 2022.

Katso elokuvan teaseri alta!

Lue myös:

    Uusimmat