Hulvaton hetki – jäätävän ajan kellottanut Norjan juoksutähti kiroili yhtäkkiä suomeksi: ”Perkele!”

Karsten Warholm tykitti mykistävän ajan – suusta irtosi myös suomen kieltä:"Tämä on unelmien täyttymys" 0:57
Videolla Karsten Warholmin haastattelu.

Yleisurheilun Norjan ihmemies Karsten Warholm paineli Timanttiliigan Zürichin kilpailun 400 metrin aidoissa ensimmäistä kertaa urallaan alle 47 sekunnin (46,92). Hän on vasta neljäs mies, joka alittaa maagisen rajapyykin. Warholm intoutui kiroilemaan C Moren haastattelussa suomeksi.

Myös kilpailussa toiseksi tullut Yhdysvaltojen Rai Benjamin alitti 47 sekuntia (46,98). Warholmin aika oli maailman tämän kauden kärkitulos ja Euroopan, Timanttiliigan, oma ennätys sekä kisaennätys. 

– Se oli mielettömän hyvä kisa. Sain kilpailla erittäin kovan vastustajan kanssa ja se oli kuin unelmani olisi toteutunut. Olin niin iloinen, kun minun piti painaa jatkuvalla syötöllä. Alle 47 sekuntia, se on täysin hullua. Perkele! Se on ainoa sana, jonka osaan sanoa suomeksi, Warholm totesi hymyillen.

Qatarin Abderrahmane Samba sekä ME-mies Kevin Young ovat kaksi muuta, jotka ovat alittaneet 47 sekuntia. Warholm lähestyy kovaa vauhtia 27 vuotta vanhaa maailmanennätystä. Dohan MM-kisoja varten Timanttiliigan juoksu lupailee todella kovaa tulosta.

– Juuri näin, nyt minun täytyy mennä kotiin harjoittelemaan, jotta olen siellä entistä parempi. Siitä tulee kova haaste, Warholm sanoi.

Alla olevalla videolla Warholmin hirmujuoksu.

Karsten Warholmilta mieletön aika Timanttiliigan 400 metrin aidoissa 6:11

Lue myös:

    Uusimmat