Hulvaton Essi Rippu ei pelkää mitään eikä ketään – Janne Katajan sketsihahmo nähtiin myös Putouksessa

0:47
Essi Rippu laittaa Niklas Hagmanin tekemään juhannustaikoja

Janne Katajan esittämä Essi Rippu hauskuuttaa juhannusspesiaalissa.

Koomikko-juontaja Janne Kataja hauskuuttaa Putouksessakin nähtynä sketsihahmo Essi Rippuna mtv.fi-palvelun juhannusspesiaalissa.

Essi Rippu on nyt jo eläkkeelle lipunut teatteridiiva, jonka vapaaherrattaren elämää värittää samppanjan ja ylellisyyden kuorruttamat kohtaamiset ystäväpiirinsä kanssa. Essi tuntee kaikki, jotka kannattaa tuntea ja hänen puhelinmuistionsa on täynnä toinen toistaan salaisempia numeroita. 

– Essi Rippu tuli tunnetuksi Putouksen pikakilpailusta. Kun piti extemporena keksiä hahmo, niin hänestä sattui tulemaan vähän samanlainen hahmo, jonka olen joskus nuorisoteatteriaikoinani tehnyt, Kataja kertoo.

Jaksossa Essi nauttii juhannusperinteistä Niklas Hagmanin kanssa. Niklas joutuu aika ajoin erikoisiin tilanteisiin Essin tenttaamana. 

Essi ei pelkää sanoa mielipidettään suoraan ja kiertelemättä. Janne Katajan mukaan Essi Rippu muistuttaa hänen vuosikymmeniä sitten esittämäänsä komediahahmoa.

– Essin taustalla on yksi oikea esikuva, mahtava teatteridiiva, joka innoitti itseni nuorena tekemään vastaavanlaisen hahmon. Essi on kuitenkin hänestä provosoitunut versio.

– Teattereissa on paljon hauskoja hahmoja, jotka kertovat tarinoita menneisyydestä ja kertovat tarinoita itsestään. Ennen vanhaan oli nykyistä enemmän diivoja ja hahmoja, joiden persoonan luomiseen oli käytetty merkittävästi vaivaa, hän pohtii.

Essi Ripun juhannusspesiaali katsottavissa mtv.fi-palvelussa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja