Huippuvalokuvaajan lapset: Kotonamme kuvattiin alastomia miehiä

Edesmenneen valokuvaaja Alvar Kolasen lapset Jari Kolanen ja Hannele Tilles vierailivat Studio55.fi-lähetyksessä kertomassa, kuinka koko perhe eli isän työn mukana.

Vuonna 2007 kuollut Alvar Kolanen kuvasi monia suomalaisia muusikoita. Studio hänellä oli omassa kodissaan, ensin Helsingin Mannerheimintiellä ja myöhemmin Kirkkonummen Jorvaksessa.

– Koko perhe oli työssä mukana. Isä kehitti kuvat itse, ja niitä kuivateltiin olohuoneen lattialla valkoisen lakanan päällä, valokuvaajan lapset Jari Kolanen ja Hannele Tilles kertoivat lähetyksessä.

Tähtiä myös kahvitettiin kotona, ja kodin irtaimisto toimi usein kuvien rekvisiittana. Talossa vierailivat esimerkiksi Olavi Virta, Tapio Rautavaara ja Katri Helena.

1960-luvun lopulla Alvar Kolanen kuvasi Apollo-yhtyeen. Muusikot olivat saaneet Amerikasta idean kuvauttaa itsensä alastomana vartalomaalein koristeltuina.

– He saapuivat studioon maalien kanssa ja heittivät vaatteet pois. Kuvaus kesti kolmisen tuntia. Tuolloin vain 8-vuotias Jari ihmetteli alastomana pyöriviä miehiä, ja hänet heitettiin useaan otteeseen ulos studiosta, Tilles sanoi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, minkälaisia tarinoita Alvar Kolasen tähtikuvien taakse kätkeytyy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja