Huippuvalokuvaaja teki paljastuksen kuningatar Elisabetista: "Minun ei ehkä olisi pitänyt kertoa sitä"

Kuningatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsee Britannialle? 11:10
Kuningatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsi Britannialle?

Brittivalokuvaaja Rankin sai kunnian tavata kuningatar Elisabetin vuonna 2002.

Kuningatar Elisabet oli varmasti yksi maailman kuvatuimmista ihmisistä 70-vuotisen hallitsijakautensa aikana. Mutta hänellä oli yksi ruumiinosa, jonka hän ei halunnut kuviin.

Brittiläinen huippuvalokuvaaja John Rankin Waddell, joka tunnetaan nimellä Rankin, pääsi viettämään aikaa kuningattaren kanssa. Rankin oli yksi 10 valokuvaajasta, jotka kutsuttiin ottamaan kuningattaresta kuva hänen Golden Jubilee -juhlissaan vuonna 2002. Ennen kuningattaren kuolemaa Rankin paljasti Tea with Twiggy -podcastissa, mistä ruumiinosastaan kuninkaallinen ei pitänyt.

– Hän oli vain niin hauska siitä hetkestä lähtien, kun hän käveli sisään. Kerroin, että halusin hänen pitelevän miekkaa ja hän sanoi, ettei pidä käsistään, Rankin kertoi podcastissa.

Rankin ajatteli tuolloin, että kuningattaren kommentti oli helpoin tie välttyä pitelemästä miekkaa.

– Minun ei ehkä olisi pitänyt kertoa sitä, mutta rakastin hänessä sitä, miten hän oli niin älykäs ja hän sai kaikkiin vastauksiinsa erityisen vivahteen, Rankin kertoi.

Rankin vietti Elisabetin kanssa aikaa vain viitisen minuuttia, joten hän ei tuntenut kuningatarta mitenkään syvällisesti. Ennen kuvaamista kuningatar kuitenkin vitsaili ja nauroi palvelijan kanssa.

– Olin valtaistuinsalissa, ja hän käveli pitkin käytävää palvelijan kanssa. He molemmat nauroivat, vitsailivat ja mietin, että tuo on sitä, mitä haluan. Joten pidin sen mielessä koko ajan. Kuvastani on sanottu, että se on yksi heidän suosikeistaan, joka mielestäni tarkoittaa yhtä palatsin suosikeista, koska hän todella nauroi kuvassani, Rankin kertoi.

Rankin on kuvannut muitakin kuuluisuuksia, kuten malli Kate Mossia ja artisti Madonnaa.

Lue myös:

    Uusimmat