Huippuseura hyllytti venäläisurheilijan kohukommenttien vuoksi – "Teidän tulee luovuttaa mahdollisimman pian"

Tammikuussa e-urheilujätti Fnaticin riveihin siirtynyt Valorant-ammattilaispelaaja Andrey "BraveAF" Gorchakov on hyllytetty, kertoo Dexerto. Häntä tutkitaan nyt Ukrainan sodasta tehtyjen kommenttien vuoksi. 

– Lännen ihmiset onnistuivat romahduttamaan Neuvostoliiton. Nyt he haluavat romahduttaa IVY (Itsenäiden valtioiden yhteisö) -alueen kokonaan. Putin (Vladimir) ei anna sen tapahtua. Putin sanoi, että siviilejä ei vahingoiteta. Tässä ei ole kyse siviileistä. Tämä ei ole täysimittainen sota. Teidän tulee luovuttaa mahdollisimman pian, Gorchakov kirjoitti.

Gorchakov selitteli hyllytyksen jälkeen Twitterissä ulostuloaan. Hän kertoi, että viestit tulevat yksityisestä chatista, jossa hän keskusteli ukrainalaistytön kanssa. Keskustelu olisi käyty 24. helmikuuta päivän aamuna, jolloin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Venäläisen mukaan kyse oli hänen alustavista ajatuksista ennen kuin hän oli luonut kokonaiskuvan asiasta. Kun hän kirjoitti, että Ukrainan tulisi luovuttaa, tarkoitti hän, että konflikti pitäisi loppua, jotta useammat eivät loukkaantuisi. Gorchakov sanoo, että hän on rauhan kannalla.

Fnatic on mukana huhtikuussa alkavassa Masters-turnauksessa. Gorchakovin osallistuminen on epävarmaa hyllytyksen, mutta myös mahdollisten viisumiongelmien vuoksi.

Alla julki tullutta Gorchakovin keskustelua.

Lue myös:

    Uusimmat