Huippukokki vakavien raiskaussyytteiden keskellä – sulki kolme ravintolaansa

Nainen syyttää Mario Batalia raiskauksesta 2:45

Kokkikuuluisuus Mario Batali sulki kolme Las Vegasin ravintolaansa.

Kolme Mario Batalin ravintolaa Las Vegasin Stripillä suljettiin. Batalin Carnevino, B&B Ristorante ja Otto Enoteca e Pizzeria -ravintoloiden työntekijää saivat tiedon siitä, että ravintolat tullaan sulkemaan. Ravintolat työllistivät yhteensä 300 ihmistä.

Ravintoloiden sulkemisilmoitus tuli vain muutama päivä sen jälkeen, kun New Yorkin poliisi ilmoitti tutkivansa nimettömänä pysyneen naisen väitettä, jonka mukaan Batali huumasi ja raiskasi hänet vuonna 2005. CBS-televisiokanavan 60 Minutes -ohjelmassa vieraillut nainen sanoi raiskauksen tapahtuneen the Spotted Pig -ravintolassa New Yorkissa.

Naisen mukaan hän sammui juotuaan Batalin kanssa ravintolassa. Herättyään nainen huomasi raapimisen jälkiä jaloissaan ja siemennestettä mekollaan. Hän soitti raiskauksia varten tarkoitettuun kriisinumeroon ja kävi sairaalassa, mutta hän ei ilmoittanut asiasta poliisille.

Lisäksi Batalin väitetään huumanneen ja raiskanneen toisen naisen vuonna 2004. Naisen mukaan hän oli viettämässä iltaa Batalin New Yorkissa sijaitsevassa ravintolassa. Nainen meni ravintolan yläkertaan käyttämään vessaa ja hänen seuraava muistonsa oli, kun hän heräsi Batalin raiskaukseen.

Huippukokki jätti ravintolaimperiuminsa päivittäisen johtamisen viime joulukuussa, kun neljä naista syytti häntä epäasiallisesta koskettelusta. Batali myönsi käyttäytyneensä naisia kohtaan epäasiallisesti, mutta kielsi koskaan raiskanneensa ketään.

Batalin yhteistyökumppanit tekevät parhaansa vieraannuttaakseen brändinsä kokkimaailman ykkösnimiin kuuluneesta miehestä. B&B Hospitality Group on yrittänyt ostaa kokin ulos ravintolasopimuksistaan. Supermarketin ja ravintolan yhdistelmä Eately on vetänyt Batalin kanssa yhteistyössä tuottamansa tuotteet pois hyllyiltään.

Lisäksi televisiokanavajätti ABC on ilmoittanut, ettei Batalia nähdä enää kokkailemassa kanavan aamu-ohjelmassa. Myös The Food Network -kanava laittoi Batalin Molto Mario -ohjelman tuotannon poikki, kyseinen ohjelma auttoi nostamaan Batalin ravintolamaailman huipulle.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat