Suomalaisiin kotikeittiöihin uuden Kaappaus keittiössä -ohjelman tiimoilta kurkistanut keittiömestari Kari Aihinen näkee monenlaisia ongelmia perheiden ruokailutottumuksissa.
Ruoanlaitto ja monipuolinen ruokavalio eivät ole läheskään kaikissa suomalaisissa perheissä itsestäänselvyys. Rankan työpäivän jälkeen jättimäisessä supermarketissa on helppo sortua puolivalmisteisiin ja eineksiin, eikä herkuttelukaan ole enää perheissä yhden viikottaisen karkkipäivän juttu.
Karun totuuden suomalaisperheiden ruoka-arjesta näki keittiömestari Kari Aihinen uuden Kaappaus keittiössä -ohjelman kuvauksissa. Huhtikuun 16. päivänä alkavassa ohjelmassa päästään kurkistamaan suomalaisiin kotikeittiöihin, joissa ruokailutottumukset ovat enemmän tai vähemmän rempallaan.
– Kyllä yksi suurimmista virheistä suomalaisissa keittiöissä on se, että ruokaa tehdään pakkopullana. Ajatellaan, että ruoan on pakko olla kello viisi pöydässä perheelle, eikä mukana ole yhtään intohimoa. Se oli minulle ehkä se suurin järkytys, Aihinen kertoo.
Ajankäyttö haasteena
Aihisen mukaan monissa suomalaisissa perheissä painitaan samanlaisten ongelmien kanssa. Erityisesti ajankäyttö näyttäisi olevan suomalaisille haasteellista, eikä aikaa yhteisiin ruokailuhetkiin tunnu löytyvän.
– Ongelma on se ajan ottaminen ja vaatiminen. Pitäisi vaan päättää, että nyt syödään yhdessä. Monissa perheissä mennään myös joka päivä turhaan kauppaan ilman suunnitelmallisuutta.
Aihisen mukaan perheissä pitäisikin ottaa käyttöön hyvin suunniteltu kauppalista. Näin kaupassa säästää aikaa, eikä sorru turhiin ja epäterveellisiin heräteostoksiin.
