Huippuhelteille on edessä hyytävä ja märkä käänne, mutta yksi kohde Suomessa pysyy kesäisenä: Katso tästä 5 päivän ennuste 102 paikkakunnalle

Ensi viikolla helteille heitetään hyvästit suurimmassa osassa maata ja matalapaineen myötä sää muuttuu sateisiksi, tuuliseksi ja viileäksi. Lappi näyttää kuitenkin paistattelevan helteissä vielä loppuviikostakin.

Viikon alussa radikaalia muutosta ei nähdä, mutta tiistaista alkaen sää alkaa kääntyä epävakaisemmaksi.

– Ainakin Länsi- ja Pohjois-Suomessa tullaan näkemään sade- ja ukkoskuuroja, Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoo.

Viimeistään keskiviikkona sää vaikuttaa muuttuvan koko maassa, sillä matalapainekeskus saapuu Itä- ja Kaakkois-Suomeen ja liikkuu sieltä kohti länttä, tuoden mukanaan sateita ja kovaa tuulta.  

– Sateet ja tuulet tulevat olemaan tässä vahvana elementtinä. Erityisesti Etelä ja Länsi-Suomessa luoteenpuoleinen tuuli tulee voimistumaan, mistä veneilijöiden on oltava varuillaan, Föhr varoittaa.

Suurimmassa osassa maata myös lämpötilat ovat tippumassa.

– Selvin muutos viileämpään on tapahtumassa Etelä ja Keski-Suomessa, jossa lämpötila on tippumassa sieltä 25 asteesta 15 asteeseen.

Matalapaineen liikkuminen kuitenkin painaa hellemassaa kohti pohjoista, joten Lapissa helteistä ja vuoden aikaan nähden tavallista lämpimämmästä säästä saadaan nauttia vielä koko ensi viikko.

– Jos ensi viikon lämpimintä aluetta halutaan etsiä, niin se löytyy Lapista, Föhr kertoo.

Katso viiden vuorokauden ennuste 102:lle paikkakunnalle!

Lue myös:

    Uusimmat