Huippugolfarin ruokavinkit: Terästä keskittymistä

Golf vaatii paitsi luotettavaa peruskuntoa, myös äärimmäisen hyvää keskittymiskykyä. Näihin molempiin voi vaikuttaa syömällä oikein.

Oikeanlainen ravinto on golfaajalle yhtä tärkeää kuin maratonin juoksijalle. Koko päivän mittainen urakka golfkentällä vaatii tasaista verensokeria ja nestetasapainoa. Ennen viheriölle lähtöä kannattaa syödä helposti sulavaa ruokaa, josta saa kuitenkin pitkäkestoista energiaa.

– Ehdottoman tärkeää on pitää vireystila korkeana koko päivän. Aamulla ennen kierrosta syön esimerkiksi smoothien, johon sekoitan kotimaisia marjoja ja kuivattuja supermarjoja, kuten gojia. Myös siemeniä ja pähkinöitä voi heittää joukkoon, kertoo Antti Mäihäniemi, joka on yksi Suomen suosituimmista golfvalmentajista.

Lasillinen juomaa jokaisella reiällä

Monelle golfarille nestevajaus tulee varkain. Yleensä jano yllättää vasta, kun nestevajaus on jo melko suuri. Kannattaakin ottaa tavaksi juoda lasillinen vettä jokaisen reiän jälkeen.

– Veteen voi sekoittaa hieman hyvälaatuista suolaa ja tuoretta sitruunaa, jotka auttavat nestettä imeytymään elimistöön paremmin, Mäihäniemi vinkkaa.

Eväitä kentälle

Jos kentälle lähtee huonosti syöneenä, svingi ei kulje ja keskittyminen herpaantuu. Marjojen, pähkinöiden ja siemenien lisäksi myös kaurapuuro antaa energiaa tasaisesti ja vatsaystävällisesti. Mäihäniemi ei syö lainkaan leipää tai muita viljoja, sillä ne tekevät olon raskaaksi.

– Jos syön leipää, se tuntuu elimistössä heti ja keskittyminen vaikeutuu. Syön mahdollisimman puhdasta ja ravinnerikasta ruokaa.

Golfkentälle Mäihäniemi ottaa mukaan erilaisia kuivattuja marjoja evääksi. Ne antavat nopeasti energiaa ja pitävät verensokerin tasaisena. Myös erilaiset pähkinät säilyvät golfbagissa hyvin kuumallakin kelillä, ja kookosöljystä saa nopeasti elimistössä hyvin sulavaa energiaa. Kaakaopapuja voi kokeilla keskittymiskyvyn parantajana ja piristäjänä.

Välipaloja kannattaa syödä tasaisesti pitkin kierrosta. Sokeripitoisia ruokia on hyvä välttää, sillä ne nostavat verensokerin nopeasti tuoden sen myös vauhdilla alas.

Lähde: Deski.fi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja