Huimat tehot viime kaudella takonut hyökkääjä SM-liigaan – muistelee lämmöllä hauskaa tennispalloepisodia

SM-liigan Ässät on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen keskushyökkääjän Will Graberin kanssa. Graber pelasi viime kaudella ECHL-liigaa.

Graberin, 26, viime kausi Fort Wayne Kometsin joukkueesa oli pelaajalle todellinen läpimurto. Graber nakutti 59 ottelussa poskettomat tehot 26+57=83 ja voitti sarjan pistepörssin. Hänet valittiin myös sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kauden aikana Graber pelasi myös kaksi AHL-ottelua ilman mainittavia tekoja. Vielä kaudella 2019–2020 Graber pelasi yliopistosarjaa.

– Will on todella omistautunut jääkiekolle ja pelaa sekä harjoittelee huippuasenteella. Hän on todellinen huippu-urheilija ja kilpailullinen kaveri, pelaajana todella monipuolinen ja isoksi kaveriksi liikkuu hyvin, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula sanoo seuran tiedotteessa.

Kerttula näkee Graberin monipuolisena pelaajana, jonka uran kehityskäyrä on menossa ylöspäin.

– Saamme kokoa, ulottuvuutta ja taitoa. Will on ollut viime kausina yli 50-prosenttinen aloittaja ja pelannut urallaan sekä ylivoimaa että alivoimaa. Monipuolisuudesta kertoo, että hän on pelannut myös pakkina, kun on tarvittu, Kerttula sanoo.

– Saimme hänestä hyvät suositukset sekä yliopistovalmentajilta että hänen viime kauden päävalmentajaltaan. Luonnetta ja persoonaa nostettiin joka paikassa. Olen todella tyytyväinen, että saimme hänet Ässiin.

Graber kuvailee itseään hyvin liikkuvaksi kahden suunnan keskushyökkääjäksi. 

– Tykkään pitää kiekkoa ja luoda tilaa ja aikaa ketjukavereille. Jääkiekon ulkopuolella nautin erityisesti ulkoilusta ja luonnosta.

Vasta kaksi kautta ammattilaisena pelannut Graber muistelee lämmöllä neljää kauttaan yliopistojoukkueessa. Erityisesti yksi hetki nousee mieleen.

– Dartmouthin yliopistossa on perinne, jossa opiskelijat heittävät tennispalloja jäälle ensimmäisen maalimme jälkeen, kun pelaamme pahinta vastustajaamme Princetonia vastaan. Viimeisenä yliopistovuotena onnistuin iskemään tuon maalin ja se on paras yksittäinen muistoni yliopistosarjasta.


Lue myös:

    Uusimmat