Huima suoritus Söldenissä – vasta 17-vuotias laskija peittosi kaksinkertaisen olympiavoittajan

Alppihiihdon maailmancup käynnistyi lauantaina, kun Uuden-Seelannin Alice Robinson voitti naisten suurpujottelukisan Itävallan Söldenissä.

Vasta 17-vuotias Robinson oli yhteisajoissa 0,06 sekuntia nopeampi kuin Yhdysvaltojen Mikaela Shiffrin, joka laski ykköseksi ensimmäisellä kierroksella.

Urallaan kahdesti olympiakultaa ja viime kaudella maailmancupin kokonais-, pujottelu-, suurpujottelu- ja supersuurpujottelucupin voittanut Shiffrin lähtikin ennakkosuosikkina toiselle kierrokselle, mutta joutui tyytymään lopulta toiseen sijaan.

Kisan kolmanneksi sijoittui Ranskan Tessa Worley, joka jäi Robinsonista 0,36 sekuntia. Kisan ainoa suomalainen Riikka Honkanen karsiutui toiselta kierrokselta.