Huijaa halvoista vaatteista kalliin näköisiä – lue tuunausvinkit

Aina ei tarvitse pistää kukkaronnyörejä koetukselle muodin nimissä. Pienet tuunausvinkit tekevät ihmeitä sekä vanhoille että uusille asuillesi ja asusteillesi.

Kalliit merkkivaatteet tai -laukut eivät ole kaikille itsestäänselvyys. Pienillä tuunausvinkeillä saat halvempiinkin asusteisiisi hetkessä uutta särmää. Siispä ompelukone esiin!

TOP5: Näin huijaat asusteistasi kalliimman näköiset

1. Vaihda napit.

Vaihtamalla esimerkiksi takin, bleiserin tai silkkipuseron muovinapit näyttävämpiin ja uniikkeihin kappaleisiin elävöität asua tuoden siihen oman twistinsä. Eritoten vintagea henkivät napit tekevät hetkessä ihmeitä.

2. Poista turhat krumeluurit.

Yksinkertainen on kaunista. Esimerkiksi monissa laukuissa tai lompakoissa saattaa roikkua koristeita ja muita härpäkkeitä, kuten vaikkapa laukun brändimerkki, lähestulkoon tyhjänpanttina.

Poistamalla ylimääräiset elementit saat asusteen näyttämään virtaviivaiselta ja tyylikkäältä.

3. Osta miestenvaatteita (tai vieraile miehesi vaatekaapilla).

Miesten vaatteissa, eritoten kauluspaidoissa ja paitapuseroissa, on usein käytetty laadukasta kangasta. Jos miehen kaapista löytyy pieneksi jääneitä kappaleita, ota ne omaan käyttöösi, jos koko on vain sinulle sopiva. Ranskalaistyylinen pusero-look on kuin onkin tyylikäs!

4. Vaihda laukun hihnat.

Kallis laukku on monille oikea statussymboli. Kuitenkin pienellä kikalla saat oman laukkusi näyttämään astetta rouheammalta; nimittäin panostamalla tyylikkäisiin kahvoihin tai hihnoihin.

Vaikka irrotettavat laukun olkaimet ovat kätevät, ne syövät herkästi laukun tyylikkyyttä. Natisevat klipsit menevät myös herkästi rikki kovassa käytössä.

Siispä vaihda klipsillä irrotettavat olkaimet pysyvämpään hihnaan esimerkiksi suutarilla tai itse, jos olet sinut ompelukoneen kanssa. Tällainen pieni tyylimuutos kohottaa hetkessä laukun statusta!

5. Poista tuotemerkit ja -laput.

“Ihana paita! Mistä se on?” Merkillä ei ole nimeksikään väliä, jos asu on muutoin ihana, laadukas ja loistavasti istuva. Siispä napsaise saksilla pois lappulippuset ja lippulappuset. Ja jos joku tulee kysäisemään mistä paitasi onkaan, voit sanoa pilke silmäkulmassa sen olevan vintagea!


Muista myös!

Pidä huolta ja huolla.
Pidä huolta kengistä, laukuista ja vaatteista – vaikka ne eivät olisikaan hurjan kalliita – jotta pidennät niiden käyttöikää ja ulkonäköä. Jos et käytä laukkua, täytä se esimerkiksi paperilla, jotta laukku pysyisi hyvässä muodossa. Käyttämättömät kengät puolestaan kannattaa täyttää esimerkiksi lepolestillä. Lankkaa kengät säännöllisesti, käytä talvella vedenkestävää suojasuihketta ja kosteuta nahkalaukut ja -kengät säännöllisin väliajoin.

Vieraile suutarilla.
Sijoita kenkiisi viemällä ne säännöllisesti suutarille. Suutarin käsittelyn jälkeen vanhat kengät näyttävät kuin uusilta korjauksien ja lankkauksen myötä!  Tunne on lähes sama kuin kampaamolla käynnin jälkeen.

Osittainen lähde: Marieclaire.com

Lue myös:

    Uusimmat