Hui! Uskallatko maistaa hurjia Halloween-herkkuja?

Loka-marraskuun vaihteessa vietettävään Halloween-juhlaan kuuluvat usein kummitukset, kurpitsat ja karmivat asut sekä koristeet. Valmista Halloweenin kunniaksi hiukan pelottavia, mutta taatusti maistuvia herkkuja.

Halloween on mainio juhla tuoda mielikuvituksellisilla kotileivonnaisilla piristystä pimeään. Makeiden herkkujen juju on värikkäissä ja kekseliäissä koristeluissa, jotka onnistuvat myös perheen pienimpien kanssa yhdessä tehden. Malttamattomimmat voivat ottaa varaslähdön joulun makuihin ja tehdä piparitaikinasta veikeän kummitustalon, josta tonttujen sijaan kurkistavatkin kuorrutetut kummitukset.

Leivonnaisilla ja muilla tarjottavilla saa helposti hulvatonta tunnelmaa lastenjuhliin tai illanistujaisiin. Halloweenin leivonnaisten hauskuus on näyttävässä koristelussa, joten herkullisen makunsa lisäksi lopputulokset ovat myös ilo silmälle. Halloween on ennen kaikkea lasten juhla, joten yhdessä leipomisesta ja koristelusta voi ottaa ilon irti isommallakin joukolla pikkuleipureita.

– Kuorrutukset ja leivonnaisten koristelu onnistuvat helposti tomusokerilla ja tipalla elintarvikeväriä. Toteutuspuolella vallitsee taiteilijan vapaus ja vain mielikuvitus on rajana. Itse tehdyt ja koristellut herkut maistuvat paitsi pienille myös hieman isommillekin leipureille, vinkkaa Inari Kettula Suomen Sokeri Oy:stä.

Silmätryffelit, noin 30 kappaletta:

Ainekset:

200 g tummaa suklaata

½ dl kermaa

2 dl Dansukker Tomusokeria

2 dl kookoshiutaleita (mielellään paahdettuja)

Koristeluun:

100 g valkosuklaata

n. 30 ranskalaista pastillia

20 g tummaa suklaata

Sulata suklaa esimerkiksi syvällä lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon kerma ja tomusokeri. Vatkaa seos tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa joukkoon kookoshiutaleet. Muotoile pyöreiksi palloiksi ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Kääntele tryffelit valkosuklaassa ja nosta lautaselle tai pieniin karamellivuokiin jähmettymään. Laita vielä pehmeän valkosuklaan päälle ranskalaiset pastillit. Sulata tummaa suklaata ja tökkää pumpulipuikkoa apuna käyttäen pienet pisteet pastillien keskelle pupilleiksi. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Halloween-muffinit, 10-15 kpl

Ainekset:

100 g margariinia

3/4 dl maitoa

2 munaa

1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus:

5 dl Dansukker Tomusokeria

1 rkl juoksevaa margariinia

2–4 rkl vettä

elintarvikevärejä

Sulata margariini kattilassa ja lisää maito. Kuumenna seos lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos munavaahtoon vuorotellen maitoseoksen kanssa. Annostele taikina leivinpellille asetettuihin paperivuokiin tai muffinipellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen ainekset sileäksi tahnaksi. Lisää vettä pienissä erissä kunnes saat sopivan sakean tahnan. Värjää tahnaa eri väreillä ja levitä muffinien päälle. Koristele strösseleillä ja anna kovettua.

Lisää pelottavaa tarjottavaa:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat