Huh, mikä saalis! Kalastajan koukkuun tarttui syvyyksistä lähes 160 kiloinen vonkale

Yhdysvaltalaismiehellä oli melkoinen kalaonni, kun hänen koukkuunsa tarttui lähes 160 kiloinen meriahveniin kuuluva vonkale.

Lounais-Floridan rannikolla kalastanut mies koki melkoisen yllätyksen joulukuun lopussa, kun hän onnistui nappaamaan valtavan meriahveniin kuuluvan hyporthodus nigrituksen.

Floridan kalojen ja villieläinten suojelukomissio (FWC) julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa kalastaja seisoo valtavan kokoisen ahvenkalan vieressä. Kuvatekstissä kerrotana, että saalis on napattu koukulla 29. joulukuuta reilun 180 metrin syvyydestä.

Julkaisun mukaan jättimäisellä vonkaleella oli painoa huimat 158 kiloa. Kuvasta näkee, että koko ei rajoitu pelkästään painoon, vaan se on kalastajaansa nähden kaikin puolin huomattavasti suurempi ja pidempi.

Floridan St. Petersburgissa sijaitseva kalojen ja villieläinten tukimusinsituutti arvioi, että jättivonkaleella olisi ikää noin 50 vuotta.

Valtava saalis tekee tätä kautta myös historiaa FWC:n ikääntymisohjelmassa, sillä se on kaikkien aikojen vanhin pyydystetty lajinsa edustaja.

Lue myös:

    Uusimmat