Hugh Jackman, 54, odottaa syöpätestin tuloksia

Hugh Jackman kertoo sosiaalisessa mediassa odottavansa tuloksia ihosyöpätestistä.

Australialaisnäyttelijä Hugh Jackman, 54, julkaisi maanantaina 3. huhtikuuta Instagram-tilillään videon, jossa kertoi odottavansa tällä hetkellä ihosyöpätestin tuloksia. Muun muassa Wolverine-elokuvista tunnettu Jackman kertoi lääkärinsä havainneen epäsäännöllisyyksiä, jotka saattaisivat viitata tyvisolusyöpään. Videollaan Jackman kertoo saavansa tulokset lähipäivinä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

CNN:n mukaan Jackman on saanut useita kertoja tyvisolusyöpähoitoja. Vuonna 2013 näyttelijä kertoi, että häneltä oli poistettu nenästä syöpakasvain. 2015 Jackman puolestaan kertoi, ettei käyttänyt koskaan aurinkorasvaa nuoruudessaan.

Videollaan Jackman haluaa kertomansa mukaan ylläpitää tietoisuutta ihosyöpien yleisyydestä sekä vaarallisuudesta ja haluavansa näin olleen painokkaasti muistuttaa ihmisiä käyttämään korkean suojakertoimen aurinkorasvaa. 

– Haluan vain käyttää tämän tilaisuuden muistuttaakseni, että kesä on tulossa, Jackman toteaa videollaan.

– Pohjoisen pallonpuoliskon asukkaat, käyttäkää aurinkovoidetta. Se (syöpä) ei ole sen arvoista. Vaikka haluaisitte kuinka paljon rusketusta. Luottakaa minuun.

Tyvisolusyöpä on ihmisen yleisin syöpätyyppi, ja uusia tapauksia kirjataan Suomessa syöpärekisteriin vuosittain noin 9000 Terveyskylän mukaan. Sen syntyyn vaikuttaa muun muassa iholle kohdistuva pitkäaikainen UV-säteily ja siitä aiheutuvat solumuutokset. Terveyskirjaston mukaan tyvisolusyöpä on tavallisesti parannettavissa hoidolla, mutta puolelle sen sairastaneista ilmaantuu myöhemmin yksi tai useampi uusi tyvisolusyöpä.

Lue myös:

    Uusimmat