Huawein ensimmäiset 5G-älypuhelimet tulossa kesäkuussa 2019

Kiinalainen Huawei on ilmoittanut, että sen ensimmäisiä 5G-teknologiaa tukevia älypuhelimia voidaan odottaa kuluttajamarkkinoille kesäkuussa 2019. Asiasta uutisoi Phone Arena.

Huawei oli jo aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen olla ensimmäisten joukossa 5G-laitteita tarjoamassa, mutta nyt se on kertonut suunnitelmiensa etenemisestä tarkemmin. Yhtiö odottaa ensimmäisten 5G-yhteyksiä tukevien, älypuhelimiin tarkoitettujen sirujen olevan valmiina 2019 maaliskuun tienoilla. Näin ollen ensimmäisiä 5G-älypuhelimia voidaan Huaweilta nähdä kesäkuussa, mikäli kaikki onnistuu suunnitelmien mukaisesti.

Ensimmäinen Huawein 5G-yhteensopiva järjestelmäpiiri on mitä todennäköisimmin tuleva Kirin 1020, mutta tällä hetkellä vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että esimerkiksi P30-malliston älypuhelimet eivät vielä ehdi saada 5G-tukea myyntivaltikseen. Onkin luultavaa, että ensimmäiset 5G-huippupuhelimet Huaweilta ovat 2019 syksylle huhutut Mate 30 -älypuhelimet. 5G-verkkoyhteydet puolestaan nähtäneen ensimmäisenä keskihintaluokan älypuhelimissa, ainakin Huawein osalta.

5G-verkkojen kehitys on viime aikoina edennyt harppauksittain, ja Elisa avasikin hiljattain käyttöön ensimmäiset kaupalliset 5G-verkot Tampereelle ja Tallinnaan. Käytännössä 5G-päätelaitteita ei kuitenkaan toistaiseksi juuri ole, joten uuden sukupolven verkkojen esiinmarssi alkanee toden teolla vasta vuoden 2019 puolivälin tienoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja