Huawein ensimmäiset 5G-älypuhelimet tulossa kesäkuussa 2019

Kiinalainen Huawei on ilmoittanut, että sen ensimmäisiä 5G-teknologiaa tukevia älypuhelimia voidaan odottaa kuluttajamarkkinoille kesäkuussa 2019. Asiasta uutisoi Phone Arena.

Huawei oli jo aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen olla ensimmäisten joukossa 5G-laitteita tarjoamassa, mutta nyt se on kertonut suunnitelmiensa etenemisestä tarkemmin. Yhtiö odottaa ensimmäisten 5G-yhteyksiä tukevien, älypuhelimiin tarkoitettujen sirujen olevan valmiina 2019 maaliskuun tienoilla. Näin ollen ensimmäisiä 5G-älypuhelimia voidaan Huaweilta nähdä kesäkuussa, mikäli kaikki onnistuu suunnitelmien mukaisesti.

Ensimmäinen Huawein 5G-yhteensopiva järjestelmäpiiri on mitä todennäköisimmin tuleva Kirin 1020, mutta tällä hetkellä vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että esimerkiksi P30-malliston älypuhelimet eivät vielä ehdi saada 5G-tukea myyntivaltikseen. Onkin luultavaa, että ensimmäiset 5G-huippupuhelimet Huaweilta ovat 2019 syksylle huhutut Mate 30 -älypuhelimet. 5G-verkkoyhteydet puolestaan nähtäneen ensimmäisenä keskihintaluokan älypuhelimissa, ainakin Huawein osalta.

5G-verkkojen kehitys on viime aikoina edennyt harppauksittain, ja Elisa avasikin hiljattain käyttöön ensimmäiset kaupalliset 5G-verkot Tampereelle ja Tallinnaan. Käytännössä 5G-päätelaitteita ei kuitenkaan toistaiseksi juuri ole, joten uuden sukupolven verkkojen esiinmarssi alkanee toden teolla vasta vuoden 2019 puolivälin tienoilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja