Huawei P20 Lite vuotokuvissa sinisenä – tällaisia ominaisuuksia puhelimeen on luvassa

Huawein 27. maaliskuuta julkistettaviin P20-puhelimiin tulee lukeutumaan myös edullisempi P20 Lite kahden huippuluokkaan tulevan mallin, P20:n ja P20 Pron, ohella.

P20 Litestä on toistaiseksi paljastunut vuodoissa eniten. Viimeisimpänä se on nähty vuotokuvissa sinisenä värivaihtoehtona. Kuvat julkaistiin kiinalaisessa Weibo-yhteisöpalvelussa. P20 Lite on nähty aiemmin myös alta löytyvässä Evan Blassin julkaisemassa kuvassa.

Koko P20-kolmikko on tulossa etupuolen laajasti kattavilla näytöillä, joissa on lovi yläreunan keskellä etukameralle ja muille komponenteille. Takaa puhelimista tulee löytymään kaksi kameraa P20:ssä ja P20 Litessä sekä kolme kameraa P20 Prossa. Kuten oheinenkin kuva kertoo, Huawei aikoo sijoittaa nimilogonsa sekä kameraan liittyvät tekstit taakse pystyasentoon uutuuksissaan.

P20 Litestä on viime aikoina paljastunut myös Espanjan Vodafonen jakaman mainosmateriaalin kautta. Sen mukaan puhelimen näytön koko on 5,84 tuumaa ja tarkkuus Full HD+ -tasoa 2220×1080 pikselillä. Lisäksi Espanjassa 369 euron hintaan myyntiin tulevassa puhelimessa on 4 gigatavua RAM- ja 64 gigatavua tallennusmuistia.

P20 Lite tulee olemaan P20-huippumalleja teknisesti vaatimattomampi, mikä näkyy muun muassa järjestelmäpiirissä ja kameroissa. Vodafonen mainos kertoi puhelimessa olevan järjestelmäpiiri neljällä 2,36 gigahertsin ja neljällä 1,7 gigahertsin suoritinytimellä. Tällä perusteella järjestelmäpiiri voi olla jo monista Huawein edullisemmista älypuhelimista tuttu Kirin 659.

Takana P20 Litessä on 16 megapikselin pääkameran ohella toinen 2 megapikselin kamera. Etukameran tarkkuus on myös 16 megapikseliä. Akun kapasiteetin pitäisi olla 3 000 milliampeerituntia, joskin tältä osin ilmassa on hieman epäselvyyttä yleensä luotettavan vuotajan Evan Blassin kerrottua aiemmin vuotokuvan julkaisun yhteydessä akun kapasiteetiksi 3 520 milliampeerituntia.

Koko P20-kolmikko P20 Lite mukaan lukien on tulossa markkinoille Android 8.0 Oreo ja Huawein EMUI 8.0 -ohjelmistolla varustettuna, mitä todennäköisimmin varsin nopeasti 27. maaliskuuta tapahtuvan julkistuksen jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja