Huawei Honor 5X -älypuhelin kokeilussa: Plussat ja miinukset

Kiinalainen teknologiajätti Huawei on tuonut markkinoille uuden keskikastiin kuuluvan älypuhelimen, joka lupailee hyvätasoiset ominaisuudet kohtalaisen edulliseen hintaan.

Ensituntuma Honor 5X puhelimesta on hyvinkin positiivinen. Metallinen rakenne antaa luurista laadukkaan ja jämäkän vaikutelman, joskin laite on kokonaisuutena melko kookas. 

Plussaa

-Jämäkkä metallinen rakenne

-Täsmällisesti toimiva sormenjälkitunnistin

-Tehokas hintaisekseen

-Muistin laajennettavuus muistikorttipaikan avulla

-Hyvätasoinen näyttö

-Selkeä Emotion-käyttöliittymä

 

Miinusta

-Kameran hitaus ja epätarkkuus

-Melko kookas käytössä

-Ei yllä hinta/laatusuhteessa Honor 7 -mallin tasolle

Kookas vaikutelma puolestaan johtuu johtuu suuresta näytöstä. 5,5-tuumainen näyttö kuitenkin puolustaa paikkaansa hyvin: se on hyvälaatuinen ja kuva näkyy kirkkaana sivustakin katsottuna. 

Takakameran alapuolelle sijoitettu sormenjälkitunnistin toimii tarkasti ja ripeästi puhelimen lukituksen avaamiseen.

Honor 5X sisältää Huawein oman Emotion UI -käyttöliittymän, mikä ei ole välttämättä puhtaan Android-käyttökokemuksen vannovien mieleen. Android-puristit kun haluavat tunnetusti laitteensa ilman minkäänlaisia lisukkeita.

Toisaalta Emotion-käyttöliittymä on toiminnaltaan ja ilmeeltään miellyttävän selkeä. Mallia on selvästi otettu Applen iOS-järjestelmästä. Emotion-käyttöliittymässä Androidin erillinen sovellusvalikko on poistettu ja sovellukset on integroitu kotinäkymän yhteyteen. Sovelluksia selaillaan siis iPhonen tavoin kotinäkymää skrollailemalla.

Honor 5X:n vaatimaton 16Gt:n tallennuskapasiteetti ei välttämättä pitkälle riitä, mutta laitteessa on ylimääräinen muistikorttipaikka, jolla kapasiteettia saa kasvatettua 128 gigalla.

Huawei Honor 5X ominaisuudet:

Käyttöjärjestelmä: Andoird 5.1 ja Emotion UI 3.1 -käyttöliittymä

Suoritin: 1,5 GHz -kahdeksanydinsuoritin

Näyttö: 5,5 tuumaa (1920 x 1080)

Kamera: 13 MP takana, 5MP edessä

Muisti: Käyttömuisti 2Gt, Kapasiteetti 16 Gt (laajennettavissa muistikortilla)

Akku: 3000 mAh

Mitat: 151,30 x 76,30 x 8,15 mm, 158 g

Hinta: 299 euroa 


Honor 5X:n akilleen kantapää oli kokeilussamme kamera, jolla otetut kuvat jäivät helposti hämäriksi ja epätarkoiksi sisätiloissa. Kameran toiminta oli myös turhan hidasta. 

Honor 5X maksaa noin 300 euroa ja hintaa voi kutsua ominaisuuksiin nähden maltilliseksi. Mieleen tulee viime vuonna arvostelussamme käynyt Huawein Honor 7 -malli, joka maksaa noin 70 euroa enemmän, mutta tarjoaa vastineeksi paremmat ominaisuudet.  

Honor 5X on varsin mallikas luuri, mutta jos budjettiin liikenee muutama kymppi enemmän, niin satsaus Honor 7 -malliin kannattaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja