HS: Ville Valo rumpalin yllätyslähdöstä: Kuin raaja revitty

HIMin nokkamies kommentoi ensimmäistä kertaa yhtyeen rumpalin taannoista lähtöilmoitusta.

HIM-yhtyeessä rumpuja 16 vuotta soittanut Mika ”Kaasu” Karppinen pudotti pommin tiistaina kertomalla jättävänsä yhtyeen.

Karppinen kirjoitti pitkän viestin Facebook-sivulleen. Viestissä hän kertoi lähtönsä syyksi muun muassa sen, että on alkanut kaivata kappaleiden kirjoittamista.

– Yksinkertaisesti tunnen, että muusikkona aikani on siirtyä eteenpäin. Kiertueemme loppuvaiheessa olen huomannut, että sydämeni ei ole enää 100-prosenttisesti mukana. Olen aina ollut ihminen, joka on soittanut jokaisen nuotin suoraan sydämestä, ja keikoilla koen musiikin vahvasti tunteiden kautta, Karppinen perusteli.

Rumpalin ilmoitus tuli yhtyeelle yllätyksenä.

– Kyseessä on Kaasun oma päätös, mikä oli kovin yllättävä. Kaasu ilmoitti päätöksestään noin viikko sitten kaikkien bändin jäsenten läsnä ollessa. Kyseessä oli ollut pitkä harkinta, mutta kyllä koko bändi siitä yllättyi, bändin manageri Seppo Vesterinen kommentoi MTV.fille.

HIMin rumpali Kaasu (toinen vasemmalta) ilmoitti tiistai-iltana jättävänsä yhtyeen 16 vuoden jälkeen.

Nyt laulaja Ville Valo avaa sanaisen arkkunsa Helsingin Sanomien jutussa. Hän kertoo lehden haastattelussa Karppisen lähdön tuntuvan todella henkilökohtaiselta, sillä kaksikko ehti tuntea toisensa kouluajoista saakka.

– Vähän niin kuin yksi raaja olisi revitty irti, ja nyt pitäisi opetella uudelleen kävelemään tai kättelemään, Valo kuvailee. 

Manageri Vesterisen tapaan Valo korostaa uutisen yllättävyyttä. 

– Leuat olivat kyllä aika maassa, kun siitä kuultiin. Se tuli ihan kulman takaa. Täytyy kyllä sanoa, että on rohkea veto lähteä kokeilemaan jotain uutta. Se ei ollut fakkiutuneen ihmisen päätös.

HIM jäi tauolle Tavastian perinteisen uudenvuodenkeikkansa jälkeen.

– Alkujärkytys kestää varmaan aikansa, mutta uskoisin, että yhtye palaa taas vuonna 2016, jos tähdet ovat oikeassa asennossa, Valo lupaa haastattelussa.

– Joka tapauksessa tämä tulee merkitsemään yhtyeelle jotain uutta. Uuden rumpalin mukana tulee väkisin uusi tuulahdus. 

Lue myös:

    Uusimmat