HS: Vastaanottokeskusten naiset nousemassa kapinaan

Poliisi"Peppi"Pelkonen luennoi turvapaikanhakijoille totuuksia naisen asemasta 4:22

Turvapaikanhakijanaiset ovat alkaneet Suomessa kapinoida kotimaidensa perinteistä naisroolia vastaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Vastaanottokeskuksessa Vihdissä kaikki naiset eivät halua pukeutua mustaan kaapuun tai totella miehiä joka asiassa.

– Kun tulin Suomeen, käytin pitkää mustaa kaapua, joka jättää näkyviin vain kasvot ja kädet. En käytä sitä enää. Eihän sen kanssa voi pelata sählyäkään. Käytän housuja ja tunikaa, sanoo lehden haastattelema Fatima

Fatima on tullut Jemenistä Riuttarannan vastaanottokeskukseen Vihtiin. Riuttarannan apulaisjohtaja Marikka Bergman kertoo lehdelle naisten keskustelevan paljon sukupuolten tasa-arvosta.

– Täällä on käynnissä täysi emansipaatio. Monet naiset katsovat ihaillen meitä työntekijöitä, kun heille on selvinnyt, että osa meistä on eronnut. Sekin herättää ihastusta, että nainen voi asua yksin ja valita itse, kenen kanssa menee naimisiin.

Fatima on myös valittu metsätyöporukan esimieheksi. Miehet ovat valittaneet jouduttuaan naisen alaiseksi. Fatima sanoo lehdelle, että todennäköisesti hänen oma miehensäkin saattaisi huomauttaa metsätöistä. Hänen miehensä odottaa Tanskassa turvapaikkahakemuksen käsittelyä.


Lue myös:

    Uusimmat