HS: Timtshenkon perheen kohtelua selvitetään sisäministeriössä

Sisäministeriö aikoo selvityttää kansalaisuushakemusten käsittelyn oligarkki Gennadi Timtshenkon koko perheen osalta, Helsingin Sanomat (HS) kertoo.

HS:n tietojen mukaan sisäministeriössä on päätetty, että Timtshenkon perheenjäsenten hakemusten käsittely käydään kokonaisuudessaan läpi Maahanmuuttoviraston kanssa.

Päätöksen taustalla on Timtshenkon tyttären Ksenija Frankin (ent. Timtshenko) kansalaisuushakemuksen hyväksyminen poikkeusmenettelyllä vuonna 2000. HS uutisoi asiasta viime perjantaina.

Ulkomaalaisvirasto (nyk. Maahanmuuttovirasto) oli ilmoittanut kuukausi ennen kansalaisuuden myöntämistä, että tyttären hakemuksen kiirehtimiseen ei suostuta.

Jostain syystä kansalaisuus myönnettiin silti pikavauhtia eikä Maahanmuuttovirasto ole pystynyt selvittämään, miksi asiassa toimittiin vastoin annettua päätöstä, HS kertoo.

Perusteet eivät selviä sen asiakirjoista tai rekisterin toimenpidetiedoista. Päätöksen tehnyt henkilö ei myöskään enää työskentele Maahanmuuttovirastossa.

Gennadi Timtshenko oli saanut Suomen kansalaisuuden jo aiemmin, heinäkuussa 1999.

Ulkomaalaisvirasto oli ruuhkautunut Timtshenkojen hakemusten aikaan. Päätöksiä kansalaishakemuksiin joutui tuolloin odottamaan jopa 2–3 vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat