HS: Tiina Jylhän yritys markkinoi sairaalakäyttöön kelvottomia suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla

37:18
MTV Uutiset Live: Näin Huoltovarmuuskeskus selitti hengityssuojakohua tiedotustilaisuudessa.

Suomeen saapui tällä viikolla iso kasvosuojaintilaus Kiinasta. Suojaimet eivät täyttäneet sairaalakäytön vaatimuksia. Helsingin Sanomien mukaan Tiina Jylhän yritys markkinoi KN95-kasvomaskeja väärennetyllä CE-sertifikaatilla. 

Helsingin Sanomat on nähnyt Jylhän kauneusklinikan markkinointitarkoituksissa lähetetyn kasvomaskien sertifikaatin. Saajan ja valmistajan kohdalle oli merkitty yritys nimeltä The Look Medical Ltd HK, jonka osoite oli merkitty Kiinan Dongguaniin.

Kiinalaisista rekistereistä käy HS:n mukaan ilmi, että sertifikaatti kuuluu todellisuudessa toiselle yritykselle, Dongguan Arun Industrial Co., Ltd:lle.

Muuten sertifikaatti on aito. Sitä on kuitenkin muutettu, joten kyseessä on väärennös. Helsingin Sanomien haastattelemien asiantuntijoiden mukaan The Look Medical Ltd HK -yritys on lisätty dokumenttiin leikkaa ja liimaa -keinolla.

Tiina Jylhä kommentoi asiaa tekstiviestillä HS:lle. Hänen mukaansa ”sertifikaatti on aito, mutta tehtaan nimeä ei paljasteta markkinoinnissa, joten se on peitetty logollamme”.

Huoltovarmuuskeskus kertoi eilen illalla tiedotustilaisuudessa, että kauneusyrittäjä Tiina Jylhän ja liikemies Onni Sarmasteen kanssa tehdyt sopimukset olivat noin viiden miljoonan luokkaa. Huoltovarmuuskeskus myönsi, ettei kaikkien osapuolten taustoja ehditty tarkastaa kunnollisesti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja