HS: Pekka Haavisto tarjoaa harjoittelijalle alle minimipalkkaa

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto etsii vaalikampanjaansa viestintäharjoittelijaa, jolle maksettaisiin vain 800 euroa kuukaudessa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Pesti olisi alle puolen vuoden pituinen, ja siihen etsitään opintojensa loppusuoralla olevaa tai juuri valmistunutta opiskelijaa.

Paikkaan haetaan lehden mukaan pitkällä vaatimuslistalla: harjoittelijan tulisi osata muun muassa kirjoittaa uutisia ja lehdistötiedotteita sekä viestiä sosiaalisessa mediassa. Toivomuslistalla ovat myös esimerkiksi kuvankäsittelytaito sekä paineensietokyky.

Palkka olisi kuitenkin vain 800 euroa kuukaudessa lounasedulla.

Helsingin Sanomien mukaan palkan työstä pitäisi työehtosopimusten mukaan olla lähes kaksinkertainen.

Pekka Haavisto kommentoi Helsingin Sanomille pitävänsä vaalikampanjatyötä yleissääntönä ilmaisena.

– Tämmöisessä kampanjassa suurin osa on vapaaehtoistyötä, hän totesi.

Haavisto2012:n kampanjapäällikkö Riikka Kämppi kiistää lehdessä työehtojen polkemisen, sillä kyseessä on harjoittelupaikka.

– Tehtäisiin sopimus oppilaitoksen kanssa, että saa joko opintopisteitä tai taloudellista tukea tai sitten työkkäristä palkkaa. Suunnilleen samansuuruinen summa tulee tukea kuin mitä me maksetaan. Siitä muodostuu kuukausipalkka, joka missään nimessä ei ole minkään sopimusehtojen vastainen, Kämppi sanoi Helsingin Sanomille.

Lehden mukaan Kämppi ei näe asiassa ongelmaa myöskään verovarojen käytön kannalta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat