Mainos

HS: Pankkiiriliikkeen sijoitusneuvoja jäi kiinni epärehellisistä väitteistään asiakkaalle – tuhansien eurojen sijoitukset katosivat

Aalto-pankkiiriliikkeen sijoitusneuvoja kertoi epärehellisesti tietoja asiakkaalle, joka oli sijoittanut liikkeen kautta huomattavan summan rahaa osakkeisiin. Asia selviää Helsingin Sanomien saamasta asiakkaan nauhoitteesta.

68-vuotias helsinkiläisnainen oli tullut Aalto-pankkiiriliikkeen asiakkaaksi vuonna 2015. Hän oli tehnyt liikkeen kautta sijoituksia yli 60 000 euron edestä.

Nainen oli saanut tietää 80-vuotiaan Aulin tapauksesta, joka oli menettänyt kyseisen firman kautta suurimman osan sijoituksistaan ja hän päätti ottaa selville, mitä omille sijoituksille kuuluu. Hän halusi nähdä sijoituksiensa raportit ja allekirjoittamansa paperit.

Nainen oli allekirjoittanut paperin, jossa hän oli vakuuttanut, ettei ollut saanut firmalta sijoitusneuvontaa. Todellisuudessa hän oli tehnyt sijoitukset juuri sijoitusneuvojan ehdotuksien mukaan. Hänelle ei oltu kerrottu allekirjoittamiensa paperiensa sisällöstä.

Tunnin mittaisessa nauhoitteessa, nainen oli kysynyt 8 500 euron sijoituksestaan öljywarranttiin, jonka arvo oli papereiden mukaan tippunut viiteen prosenttiin. Neuvoja oli kertonut sijoittajalle, että hän saisi omansa pois jos öljyindeksit ovat nollassa tai plussalla.

– Se menee siitä, että kun dollarihinta on ollut silloin suurin piirtein 47 niin nythän se on joku 50. Niin tavallaan se tarkoittaa sitä, että nythän se olis miinus sata prosenttia, jos ne ei olisi yhtään noussut. Niin toi tarkoittaa oikeastaan käänteisesti, että jos on miinus 90 prosenttia niin se on suurin piirtein 7–8 prosenttia noussut. Se menee tasan niin, neuvoja kertoo selityksenä.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan neuvoja on ollut täysin hakoteillä selittäessään tuotteen arvoa naiselle.

– Sijoittaja ei saa ”omaansa pois” eli pääomaansa takaisin, jos ”öljyindeksin” (oikeasti siis osakkeiden) hinta pysyy ”nollassa” eli merkintähetken tasolla niin kuin neuvoja väittää, Helsingin Sanomien uutisessa kerrotaan.

Sijoitusneuvoja jatkaa vastaavanlaisilla sekavilla selityksillään koko tapaamisen ajan. Neuvoja kertoo esimerkiksi naiselle virheellisesti, miten tuote on hyvä, jos öljyn hinta nousee vähänkään. Neuvo sijoituksen todennäköisestä arvosta on harhaanjohtava. Todellisuudessa tilanteen todennäköisyys on, että 8 500 euron sijoituksesta ei tule mitään takaisin.

Keskusteluissa ei myöskään tule ilmi mitään sijoituksiin liittyvistä riskitekijöistä. Mikäli öljyosakkeiden hinnat eivät nouse selkeästi, menettäisi nainen kaiken.

Loput naisen sijoittamat rahat ovat myös menneet arveluttaviin kohteisiin.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.