HS: Ministeri Henriksson harkitsisi uudelleen hallitusohjelman maahanmuuttokirjausta – "Miten houkuttelemme osaajia tänne?"

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson haluaa, että hallitus arvioisi uudelleen hallitusohjelmassa olevaa maahanmuuttajien työllistymiseen liittyvää kirjausta. Hän kertoo asiasta Helsingin Sanomien haastattelussa.

Henrikssonin mukaan hallituksen olisi viisasta arvioida uudelleen hallitusohjelman kirjausta, jonka mukaan maahanmuuttajan on löydettävä uusi työpaikka kolmessa kuukaudessa edellisen työsuhteen loppumisesta tai poistuttava maasta.

– Hallituksen olisi viisasta yhdessä arvioida, miten pystymme houkuttelemaan osaajia tänne. Silloin tämä kolmen kuukauden sääntö nousee esille, ja haluaisin, että yhdessä hallituksessa miettisimme tätä, hän kertoi lehdelle.

Henriksson sanoo haastattelussa, että Suomen väkiluku kasvaa vain nettomaahanmuutolla ja tänne tulevien pitää tuntea itsensä tervetulleiksi.

– Miten me saamme muualta ihmisiä muuttamaan Suomeen? Suomeen muuttavan pitää tuntea, että hän on tervetullut, että täällä voi elää hyvän elämän ja että tänne on turvallista tulla ilman pelkoa siitä, että joutuu heti muuttamaan pois.

Hallitus kinaa maahanmuutosta - keitä Suomi tarvitsee? 10:38
Varman toimitusjohtaja syksyllä MTV Uutisissa: Työperäisen maahanmuuton kolmen kuukauden sääntö "kaatuu mahdottomuuteensa"

Lue myös:

    Uusimmat