Mainos

HS: Niinistön mukaan Suomi ei toteuta kiisteltyä asedirektiiviä, vaikka EU sen hyväksyisi

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) totesi eduskunnan puolustushallinnon budjettikäsittelyssä, ettei hän tule esittämään asedirektiivin toimeenpanoa.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Asedirektiivin muutoksella kertatulta ampuvien, mutta sarjatulta muistuttavien siviilikäyttöön valmistettujen ampuma-aseiden hankinta ja hallussapito kiellettäisiin yksityishenkilöiltä.

Suomen kanta on, että muutoksella olisi erittäin kielteinen vaikutus Suomessa tehtävään maanpuolustustyöhön, metsästykseen ja asekeräilyyn.

Puolustusvaliokunnan mukaan kiristyvä asekielto lopettaisi Suomessa nykymuotoisen, omaehtoiseen ja omakustanteiseen maanpuolustuskyvyn ylläpitoon liittyvän reserviläistoiminnan. Se taas heikentäisi Suomen puolustuksen uskottavuutta merkittävästi.

Niinistön mukaan direktiivin etenemiseen on nyt vaikutettava EU:ssa, ja Suomen on tuotava kantansa esiin. Hänen mukaansa Suomen ratkaisua ei EU:n tasolla ymmärretä riittävästi.

Hän kertoi vievänsä sisäministeri Petteri Orpon (kok) kanssa vievänsä Eurooppaan sanomaa, että Suomessa on ja tarvitaan vapaaehtoista maanpuolustusta.

– Mutta jos esitys menee läpi, ehdotan että sitä ei implementoida (toimeenpanna), puolustusministeri sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja