Mainos

HS: Iisalmen kaupunki kielsi somettamisen työntekijöiltään – professori lyttää ajatuksen

Amerikkalaisprofessori lyttää Iisalmen kaupungin linjan somettamisen osalta, kertoo Helsingin Sanomat. Ainoastaan virallisten päivitysten tekeminen esimiehen luvalla ja työroolissa on sallittavaa.

Stanfordin yliopistossa työskentelevä Barley on tutkinut yli 30 vuotta työn ja teknologian suhdetta. Hänen mukaansa sosiaalisen median käytön kieltäminen työajalla ei ole järkevää.

– Työn historiasta huomaamme, että työntekijöillä on aina ollut keinoja lorvimiseen. Ennen uusia teknologioita työntekijät vaikkapa pelasivat toistensa kanssa, tietenkin vain silloin kun esimies ei ollut näköpiirissä, Barley sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Barleyn mukaan isoveli valvoo -tyylisiä ratkaisuja löytyy myös nettiaikana, sillä työnantaja voi esimerkiksi seurata lokitietoja yhtiön serveriltä – mikäli laki sallii sen.

Barleyn mukaan teknologian, kuten älypuhelimien suurin vaikutus on ollut odottamaton, ja se liittyy ihmissuhteisiin. Barleyn mielestä älypuhelimessa kiinni oleva ihminen epäonnistuu olemaan kiinni hetkessä.

– Ei ole soveliasta lukea sanomalehteä kokoustilanteessa, mutta saman uutisen lukeminen älypuhelimelta on sallittua. Älypuhelin luo etäisyyttä samassa tilassa olevaan kollegaan, Barley sanoo Helsingin Sanomille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.