HS: Idols-voittaja Koop Arponen työskentelee nykyään puuseppänä – inhosi julkisuutta: ”Se oli hirveää”

Koop Arponen voitti Idols-kilpailun kymmenen vuotta sitten. Nykyään hän asuu Englannissa perheensä kanssa ja työskentelee puuseppänä, kertoo Helsingin Sanomat.

Vuonna 2008 Idolsin finaalissa kilpailivat Koop Arponen ja Anna Puustjärvi, joka nykyään esiintyy taiteilijanimellä Anna Puu. Arponen voitti kisan, ja hänen kasvonsa tulivat nopeasti tutuiksi lehtien kansista ja televisioiduista keikoista.

Nyt 34-vuotias Arponen paljastaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että julkisuus ei maistunut hänelle.

– Se oli hirveää. En tiedä, totuinko siihen koskaan, Arponen toteaa.

Voittoon kuului se, että Arponen sai levytyssopimuksen, joka kattoi kolme studioalbumia. Nyt Arponen kertoo, että ennen toista levyä häneen iski epäilys. Levy-yhtiö vei Arposen uraa väärältä tuntuneeseen suuntaan.

Lopulta Arponen purki sopimuksensa asianajajan avulla.

– Veikkaan, että olen ainoa Idols-voittaja, joka on purkanut oman sopparinsa. Siitä olen itse asiassa aika ylpeä, hän toteaa Helsingin Sanomille.

Sopimuksen purkamisen jälkeen Arponen kokosi kasaan vanhan bändinsä ja kierteli Eurooppaa muutamia vuosia. Lopulta hän asettui vaimonsa kanssa Etelä-Englantiin ja sain pojan vuonna 2016.

Myöhemmin hän perusti Lontooseen pienen rakennusalan yrityksen, joka tekee muun muassa pihaprojekteja ja aitoja.

Vaikka Idols ei käynnistänytkään uraa artistina, kilpailusta jäi käteen elinikäisiä ystäviä. Arponen kertoo, että hän ja samalla kaudella kilpaillut Pete Parkkonen ovat toistensa lasten kummisetiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja