Mainos

HS: Hammaslääkäreiden epäillään hoitaneen perheenjäseniään ilmaiseksi – Lääkäriliitto tuomitsee epäeettisenä

Helsingin Sanomat uutisoi, kuinka porilaiset hammaslääkärit ovat saattaneet hoitaa perheenjäseniään sekä kollegoitaan ilmaiseksi potilasjonojen ohi vuosien 2014 - 2016 välisenä aikana.

Perusturvajohtaja Terttu Nordmanin mukaan suunterveydenhuollossa työskentelevä hammashoitaja kertoi epäilystä viime vuoden maaliskuussa ja asiaa lähdettiin viemään eteenpäin.

Selvityksessä on verrattu toteutuneita hoitokertoja laskutukseen ja etsitty ne kerrat, joista laskua ei ole lähetetty.

Koska selvitys on kesken, Nordman ei kertonut, kuinka monta ilmaista käyntiä on tähän mennessä paljastunut. Epäilyjen hammaslääkäreidenkään määrä ei myöskään ole tiedossa.

Kaupunki aikoo periä maksut jälkikäteen kaikilta potilailta, jotka eivät ole oikeutettu ilmaishoitoon.

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki kommentoi Helsingin Sanomille, että omien perheenjäsenten hoitaminen potilasjonojen ohi on epäeettistä, koska tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus kuuluvat maan julkiseen palvelujärjestelmään.

Lääkärit eivät myöskään saa käyttää työnantajan resursseja ilman lupaa.

Hammaslääkäriliiton mukaan joillain työnantajilla voi olla omia ohjeita, joiden mukaan henkilökuntaa voi hoitaa, jos jää vapaita perumattomia aikoja. Mikäli työnantaja ei ole muuta ohjeistanut, hoidoista peritään asiakasmaksut normaalisti.

Juttua korjattu 23:45. Jutussa todettiin virheellisesti, että hammaslääkäriliiton ohjeistusten mukaan aikaa voidaan käyttää talon työntekijöille, jos potilasaikaa jää käyttämättä eikä muuten ole ohjeistettu. Hammaslääkäriliitolla ei ole ohjeistusta perheenjäsenien hoitamiseen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.