Mainos

Hammaslääkäreille varoitus ja huomautuksia: Tarjosivat läheisille ilmaisia hammashoitoja

Porissa johtava ylihammaslääkäri saa kirjallisen varoituksen sekä parikymmentä hammaslääkäriä ja kolme suuhygienistiä huomautuksen läheisille tarjotun ilmaisen hoidon takia.

Kaupungin selvityksen mukaan hammashoidossa tarjottiin ilmaista hoitoa yli sata kertaa vuosina 2014–2016. Asia selvisi ensi kerran jo vuonna 2016, ja sitä on selvitetty siitä asti.

Ilmaiskäynneistä saamatta jääneet 3 617,40 euroa on peritty takaisin viime vuoden lopussa, kertoo Porin kaupungin perusturvajohtaja Terttu Nordman.

– Ennen joulua lähtivät laskut, ja rahat on saatu takaisin.

Maksutta hoitoa sai kaikkiaan 46 ihmistä.

Porin kaupunginhallitus kehottaa antamaan johtavalle ylihammaslääkärille kirjallisen varoituksen asian takia. Hänen nähtiin tehneen valvontavirheen, koska ilmaisten hoitojen jakaminen pääsi pesiytymään toimintakulttuuriin.

Huomautuksen saa 20 hammaslääkäriä ja 3 suuhygienistiä. Kaiken kaikkiaan ilmaista hammashoitoa tarjosi Nordmanin mukaan Porissa yli 40 ammattilaista, mutta heistä osa on muuttanut pois ja osa oli alun perinkin esimerkiksi keikkalääkäreitä, joten he eivät saa kaupungilta huomautusta.

Nordman kertoo, että selvityksessä ei lopulta käynyt ilmi, miten toimintatapa pääsi juurtumaan suun terveydenhoitoon.

– Moni sanoo sitä, että auttoi työkaveria ja sai hoidettua niin, että (tämä) pystyy ottamaan potilaita vastaan. Ja hyvää hyvyyttään auttoi. Ja kollegaa auttoi. Tällaisia ne vastaukset olivat, Nordman sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.