HS-gallup: SDP nousi kokoomuksen ohi suosituimmaksi puolueeksi

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus laski 45,8 prosenttiin.

Oppositiopuolue SDP on noussut pääministeripuolue kokoomuksen ohi suosituimmaksi puolueeksi, ilmenee Helsingin Sanomien kannatusmittauksesta. 

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, keräisi SDP 21,5 prosenttia äänistä. Kokoomuksen äänisaalis olisi 20,6 prosenttia.

SDP:n kannatus on noussut 0,8 prosenttiyksikköä lokakuussa julkaistuun edelliseen mittaukseen verrattuna. Kokoomuksen suosio laski 0,4 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten kannatus on kyselyn mukaan jatkanut alamäkeään. Puolue keräisi nyt 17,2 prosenttia äänistä. Laskua edellisestä mittauksesta on 0,8 prosenttiyksikköä.

Muiden puolueiden kannatuksessa ei ole tapahtunut suuria liikahduksia. Vihreät kasvatti kannatustaan 0,4 prosenttiyksiköllä 8,8 prosenttiin, joka on korkein puolueelle mitattu kannatus sitten helmikuun. 

Keskustan kannatus oli 10,2 prosenttia ja vasemmistoliiton 9,1 prosenttia.

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus jatkoi laskuaan ja oli 45,8 prosenttia. Kevään eduskuntavaaleissa ne keräsivät 49,4 prosenttia äänistä.

Kannatusmittauksen toteutti tutkimusyhtiö Verian, jonka nimi oli aiemmin Kantar Public. Virhemarginaali on noin 2,0 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla. 

Mittausta varten haastateltiin loka-marraskuun aikana puhelimitse liki 2  400 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat